4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

‘Adım adım ölüme gidiyor’

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Ayşe Asuman Özdemir, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi’ne nakledildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan, epilepsi ve siroz rahatsızlığı olduğu belirlenen Ayşe Asuman Özdemir, ‘daha iyi tedavi’ için Gebze Cezaevi’nden Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi’ne nakledildi. 

Özdemir’in avukatı Zeki Hacıibrahimoğlu, Adalet Bakanlığı’na yapılan müracaat sonrasında müvekkilinin tedavisinin daha iyi yapılabilmesi için Gebze’den Bakırköy’e nakledildiğini belirterek şöyle konuştu:
“Müvekkilim 56 yaşında ve sağlığı ciddi derecede bozuldu. En kısa sürede karaciğer nakli yapılması, tedavisi için bir an önce tahliye edilmesi gerekiyor. Tahliye edilmesi için yapılan müracaatlar reddedildi. İnsanın yaşama hakkı, cezaevinde de olsa, suçu sabit de olsa kendisine verilmelidir. Gerekirse hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulsun.” 

NTV’ye konuşan Özcan Özdemir ise, gözleri dolarak eşinin tahliyesi için beş kez dilekçe verdiğini belirterek şöyle dedi:
“Ancak delil karartabileceği belirtilerek bu talebim yerinde bulunmadı. Adım adım ölüme gittiğini hissediyorum ama derdimizi anlatacak makam yok.

‘Ayakta duracak hali yok’ 

Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil miyiz? Bir sağlık sorununa bu kadar duyarsız kalınabilir mi? Herhalde beraberce cenazesini kaldırırız, o noktaya geldik. Teminat ya da kefaletle serbest bırakılsın. Acilen hastaneye yatırmamız lazım, ayakta duracak hali yok. 

Eşim ‘sapına kadar Atatürkçü’. Asuman yaklaşık 1 yıldır hâkim karşısına çıkmayı bekliyor. Ergenekon örgütüyle ilişkisi yok. İnternette yayınlanan bir sitede gericilere ve bölücülere karşı yazdığı yazılar nedeniyle olduğunu düşünüyorum.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 10:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?