4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Adım Adım yardıma koşacak

Avrasya Maratonu’nda bu yıl gönüllü koşucular aracılığıyla omurilik felçlileri için yardım toplanacak. Organizasyonu düzenleyen Adım Adım grubu, ‘Artık maratonlar toplanan yardım miktarıyla ölçülüyor’ diyor

Avrasya Maratonu’nda bu yıl bir ilk gerçekleştirilecek. Adım Adım Gönüllü Koşucu Grubu, 30. Avrasya Maratonu’nda omurilik felçlilerine akülü tekerlekli sandalye alınması için koşarak yardım toplayacak.

Altı gönüllü koşucunun kurduğu Adım Adım Oluşumu, 26 Ekim 2008 pazar günü, 30. Avrasya Maratonu’na ilk kez katılacak. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ’yle (TOFD) işbirliği yapan grup, maratonda 205 amatör koşucuyla felçlilere akülü tekerlekli sandalye projesi için 150 bin YTL bağış toplamayı hedefliyor. Şimdiden 200 koşuya ulaşıldı bile.

‘Harekete Geç!’ sloganıyla 2008 yılı başında etkinliklerine başlayan grup, ilk toplu aktivitesini 1500 koşucuya ulaşan 3. Antalya Öger Maratonu’na katılarak gerçekleştirdi. Koşu öncesi TOFD’nin akülü tekerlekli sandalye projesi için 74 bin YTL bağış toplandı, 37 akülü tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bu aynı zamanda Türkiye’nin ilk ‘kollektif yardımseverlik koşusu’ydu.

Adım Adım’cıların kurucularından Şebnem Kürşat, Türkiye’de adı bile duyulmamış olsa da, Avrupa ve Amerika’da ‘yardımseverlik koşusu’nun çok yaygın olduğunu söylüyor: “Gönüllü koşucu, organize bir koşuya katılmadan önce sosyal ve profesyonel çevresine gönderdiği e-posta ile bu yarışı bitireceği taahhüdünde bulunur, koşusunu ihtiyacı olanlara adayacağını söyler ve bağış ister. Koşmak sadece ‘finiş’ çizgisini geçmek olmadığında, umutlar size bağlandığında herhangi bir koşucu değil, bir kahraman oluyorsunuz. Dünyada bu koşular o kadar yaygın ki, artık maratonlar kaç kişi koşturduklarıyla değil ne kadar bağış toplandığıyla anılır oldu. Londra Maratonu’nda 1981 yılından bu yana toplanan 200 milyon sterlinin yüzde 76’sını koşucular destekledikleri vakıf ya da dernekler için topladılar.” 29. Avrasya Maratonu’nda yarışı bitiren koşucu sayısının 2 bin 200 olduğunu dile getiren Kürşat, Türkiye’de yardımseverlik koşusu artıkça STK, dernek ve vakıfların farklı kaynağa kavuşacaklarını ve buna ulaşmak için yaratıcı kampanyalar üreterek daha şeffaf hale geleceklerini savunuyor. Kürşat, Adım Adım’cıların dileklerini şöyle aktarıyor: “Türkiye’de sporun tabana yayılması, genç nesillerin anne-babalarını bir yardımseverlik onuruna koşarken destekleyerek büyümelerini istiyoruz. (Bilgi için ‘www.adimadim.org)

Radikal
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 16:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?