4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Adliye önünde gerginlik

ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK

Devrimci Karargah Örgütü davasının 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ana dava ile birleştirilmesi kararının ardından adliye önüne gelen bir grup, Çırağan Caddesi'nin bir şeridini trafiğe kapatarak polise saldırdı. Olaylar sırasında bir polise memuru yaralanırken, duruşma salonundan çıkarken darp edildiklerini öne süren tutuklu sanıklar sağlık kontrolünden geçirildi.

12. Ağır Ceza Mahkemesi Mahkemesi'nde görülen duruşmada iki davanın birleştirilmesi yönündeki karar okunduğu sırada avukatlardan bazıları salonu terk etmeye başladı. Mahkeme heyetinin davaların birleştirildiğini söylemesi üzerine eski emniyet müdürü Hanefi Avcı dışındaki tüm sanıklar ayağa kalkarak slogan attı. Avukatlar ise cübbelerini yere atarak tepki gösterdi. Bazı sanıkların ellerindeki dosyalarını mahkeme heyetinin üzerine atması üzerine duruşma salonu karıştı. Yaşanan gerginlik üzerine sanıklar

mahkeme salonundan çıkarıldı. Duruşmada izleyici olarak bulunan sanık yakınları ise dışarı çıkıp adliye bahçesinde uzun süre slogan atarak nezarette tutulan sanıklara destek verdi. Nezaretteki sanıkların da slogan attıkları duyuldu.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ndeki duruşma olaylı bir biçimde sona ererken, adliye önü de karıştı. Sanıklara destek vermek için adliye önüne gelen kadın-erkek çok sayıda kişi ellerindeki döviz ve bayrakların sopalarıyla polise saldırdı. Adliyenin her iki kapısında da gerginliğe neden olan göstericiler, polis barikatlarını aşmaya çalıştı. Yaşanan olaylar sırasında göstericilerden birinin adliyede görev yapan kameramanlardan birinin kullandığı küçük merdiveni polisin üzerine fırlattığı görüldü. Çırağan

Caddesi'nin bir şeridini trafiğe kapatan göstericiler, adliyenin girişindeki demir kapıyı da yerinden sökmeye çalıştı. Olaylar sırasında bir polis memurunun, göstericilerin attığı taşın yüzüne isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenildi.

Öte yandan duruşma salonunda yaşanan kargaşanın ardından cezaevi aracına bindirilen sanıklar, yaşanan gerginlik nedeniyle araçta beklemek zorunda kaldı. Sanıklardan bazıları ise darp edildiklerini öne sürdü. Bunun üzerine araçtan indirilen sanıklar, Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi. Olay sırasında bir sanığın da gözlüğünün kırıldığı öne sürüldü.

Sanıklar halen adliyede tutulurken, grubun yolu kapatması nedeniyle görevli hakim ve savcılar da adliyede beklemek zorunda kaldı. Adliye önünde sloganlar atan grubun bekleyişi sürüyor.

ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK
ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK
ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK
ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK
ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK
ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK
ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK
ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 17:37:02
Güncelleme :13 Nisan 2011 Çarşamba 18:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?