1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Adliyede suikast girişimi son anda önlendi

İstanbul polisinin yaptığı "Son Nokta" operasyonunda gözaltına alınan 26 kişiye suikast düzenlemek için Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde bekleyen Adıyamanlılar çetesinin üyesi olduğu öğrenilen Fikret Akbaba polis tarafından son anda yakalandı.

Zanlıların Beşiktaş Adliyesi'nin önüne gelmesi ile birlikte burada bir süredir beklediği anlaşılan bir kişinin şüpheli davranışları çevrede güvenlik önlemi alan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin dikkatini çekti. Adliye önünde şüpheli davranışları ile dikkat çeken Akbaba'yı etkisiz hale getiren polis, yaptığı aramada 1 adet Glock silah ele geçirdi.

Adliyeye getirilen Akbaba, çete üyelerine suikast girişiminde bulunacağını itiraf ettiği belirtildi. Uyuşturucu parası anlaşmazlığı yüzünden çıkan ve 5 kişinin öldüğü 8 kişinin de yaralandığı iki çete arasındaki çatışmaya durdurmak için başlatılan operasyonda çete liderleri Atilla Önder, Fikret Eskin ve Hasan Derya Soy'un da bulunduğu 26 kişi gözaltına alınmıştı. Polis tarafından dinlenen telefonlarda ise çete üyelerinin Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde görevli hakim A.K ile bazı savcılara seks partileri de düzenlediği ortaya çıkmıştı.
milliyet
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2007 Pazartesi 09:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?