30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Adnan Hoca davası yine ertelendi

"Adnan Hoca" olarak tanınan Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 36 sanığın "cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak" ve "tehditle menfaat sağlamak" suçlarından yargılandığı davada dinlenen tanıklar, sanıkların suçsuz olduklarını belirtti.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklardan Ufuk Özturgut ve Emre Çalıkoğlu katıldı.

Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

Manken Ebru Şimşek de şikayetçi olarak duruşmaya katıldı.

Mahkeme başkanı, iddianamede müşteki olarak adı geçen Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan tarafından mahkemeye bir dilekçe gönderildiğini tutanağa geçirdi.

Adan dilekçesinde, sanıklardan veya başkasından kendisine yönelik tehdit ya da menfaat talebi bulunulmadığını ve kimseden şikayetçi olmadığını belirtti.

İddianamede, sanıkların zorlamasıyla evini satıp parasını onlara verdiği iddia edilen Hüseyin Alpar, tanık olarak dinlendi. İddianamede belirtilen zorlama konusunun olmadığını söyleyen Alpar, sanıklara da para vermediğini kaydetti.

Diğer tanık Yakup Balaman ise "Menfaat sağlamak amacıyla çete oluşturmak, bu çeteye yardım etmek ve başka kişileri tehdit ederek menfaat sağlamak iddialarının tümü gerçek dışıdır" şeklinde konuştu.

Balaman, "Silivri’de bulunan çiftlik evi hatırladığım kadarıyla benimle birlikte Suat Kütahnecioğlu, Levent Sezgin, Bahadır Güven ve Uğur Ölmen’in hissedarı oldukları bir evdir.

Söz konusu çiftlik evinden Adnan Oktar’ın çiftliği diye söz edilmesi doğru değildir. Kendisinin bu çiftlik eviyle ilgisi yoktur. Oktar’ın, Silivri’de bulunun bu çiftliğe gelmesi söz konusu değildir. Hayatında bir kez dahi bu çiftliğe gelmemiştir" ifadelerini kullandı.

Çiftlikte kamera bulunduğu şeklindeki iddiaların doğru olduğunu belirten Balaman, bu kameraların güvenlik kameraları olduğunu ancak, polis tarafından sökülerek gizli kamera olarak belirtildiğini söyledi.


Duruşma, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksiklerinin tamamlanması için ertelendi.

Duruşma çıkışında basın mensuplarının sorularına cevaplayan Şimşek ,"Sanki bu davalar benim şikayetim üzerine açılmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Ama hiç alakası yok. Ben bu insanlar yakalandıktan sonra şikayetçi oldum.

Ben neymişim ki, tek bir kişinin şikayetiyle 2 bin polisin görev aldığı, bilmem kaç yüz eve bir anda girilerek bir operasyon yapılıyor’’ şeklinde konuştu.

Şimşek, ayrıca davada 19 kişi şikayetçi iken şimdi sadece Fatih Altaylı ile kendisinin kaldığını belirterek, ’’6 yıldır duruşmalara gidip geliyorum. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 16:51:17
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 17:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?