2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

'Adrese dayalı' sayım İstanbul'da başlıyor

"Adrese dayalı' nüfus sayımı Türkiye çapında genişleyerek devam ederken, iki büyük şehir olan başkent Ankara ve İstanbul'da da sahaya iniliyor.

İstanbul Pendik'te sayım çalışmaları fiilen başlarken, Ankara'da da Çankaya ve Keçiören'de sayımın önümüzdeki hafta başlaması hedefleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) alınan bilgiye göre, Ankara'da numaralama yani adres tespit çalışmaları bitirildi. İstanbul'daki çalışmaların ise bu ay sonunda tamamlanacağı ifade ediliyor.

Türkiye çapında devam eden çalışmalarda, şimdiye kadar sayımı gerçekleştirilen 4 milyon 115 bin vatandaş adresleri ile ilişkilendirilerek kayıtlara girdi.

Günlük 250-300 bin kişinin kayda geçirildiği belirtilirken, alınacak geçici personelin Ocak sonundan itibaren göreve başlaması ile birlikte günlük kayıt sayısının Şubat başından itibaren 1 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Bu arada Nevşehir nüfus sayım çalışmalarını bitirerek, Türkiye'nin sayımını en hızlı tamamlayan ili oldu.

Bunun yanında, Niğde, Kırşehir, Sinop ve Karabük'te sayımın yüzde 90'a varan oranda tamamlandığı belirtilirken, ay sonuna kadar bu illerde de sayımın bitmesi hedefleniyor.

Ülke çapında 250 ilçe merkezinde sayım çalışmaları da fiilen devam ederken, köylerin yüzde 90'ında sayım tamamlanmış durumda.
A.A
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 12:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?