3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Ağır sanayide taklit ürün şoku

CD, film, taklit tekstil ürünü derken korsanlar ağır sanayiyi de işgal etti. Beyoğlu’nda sanayi makineleri imal edilen firmalara yapılan baskınlarda 850 bin YTL’lik taklit ürün ele geçirildi

Kültür Bakanlığı, Adalet ve İçişleri Bakanlığı ile korsanla mücadele eylem planı için harekete geçerken durumun ne kadar içler acısı olduğu polis operasyonuyla ortaya çıktı. Otomobil ve ağır sanayi makineleri imal eden Alman FAG firmasının şikayetiyle Beyoğlu’nda 12 ithalat şirketine baskın yapıldı.

6 MİLYON YTL’LİK VURGUN

Eş zamanlı baskınlarda, firmaların FAG adını kullanarak taklit ürün satmaya çalıştıkları belirlendi. İşyerlerindeki iki bin taklit ürüne el kondu. İş yeri sahibi olduğu belirlenen 12 kişi gözaltına alındı. Son derece yetersiz koşullarda üretilen taklit ürünlerin piyasa değerinin 850 bin YTL olduğu belirlendi. Zanlıların bu yolla en az 6 milyon YTL’lik vurgun yapılması planlandığı tespit edildi.

ŞEBEKE NASIL ÇALIŞIYOR

Şebeke elemanlarının kalite konusunda ün kazanmış firmaların isimlerini taklit ederek yaptıkları kalitesiz ürünleri piyasaya sürdüğü belirlendi. Ağır sanayi ve otomotiv sanayinde kullanılan bu parçalarda oluşacak hasar hem insan sağlığına hem de iş kaybına neden olabiliyor.

...
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 02:29:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?