30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ağız bantlı eylem

Ataşehir'in ilçe olmasının ardından Kadıköy Belediyesi'nden buraya transfer edilen 185 işçi 8 aydır maaş farklarını alamadıkları gerekçesi ile Kadıköy Belediyesi önünde ağızlarını bantladı. İşçiler daha sonra Kadıköy İcra Müdürlüğü'ne yürüyerek alacaklarının icra yoluyla tahsili için dilekçe verdi.

Kadıköy Belediyesi'nde çalışırlarken Ataşehir'in ilçe yapılmasıyla kadroları bu belediyeye geçen işçiler, sözleşme farklarını alamadıkları gerekçesi ile Kadıköy Belediyesi'nin Hasanpaşa'da bulunan binası önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada Kadıköy ve Ataşehir Belediyeleri'nin Mart ayından beri soruna çözüm bulamadıklarını belirten işçiler, belediyeyi icraya vermekten başka çareleri kalmadığını dile getirdi. Basın açıklaması süresince ağızlarını bantlarla kapatan işçiler alkış tutarak tepkilerini dile getirdiler.

Disk Genel İş Sendikası 1 Nolu Şube yöneticileri tarafından okunan ortak basın açıklamasında, 29 Mart'tan bu yana 185 üyelerinin alacaklarının ödenmediği belirtilirken, Kadıköy Belediyesi yönetimi sorunun çözümü konusunda verdiği hiç bir sözü tutmadığını söylediler.

İşçiler daha sonra Kadıköy C Adliyesi'nde bulunan İcra Müdürlüğü'ne sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasınca zaman zaman yolu trafiğe de kapatan işçilere emniyet güçleri tarafından herhangi bir müdahalade bulunulmadı. Adliyeye varan işçiler burada avukatlarıyla buluşarak alacaklarının tahsili için dilekçe verdi. Belediye işçileri daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 17:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?