4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ahmedinejan Sultanahmet Camisi'nde

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Cuma namazını kılmak için Sultanahmet Camisi'ne geldi.


Ahmedinejad ve beraberindeki heyet, Cuma namazı için camiye geldi. Ahmedinejad, yoğun güvenlik önlemleri altında caminin yan tarafındaki Zincirli Kapı olarak adlandırılan bölümden giriş yaptı.

Cami çevresine güvenlik bariyerlerinin kurulduğu ve yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi. Namaz kılmak üzere camiye gelen vatandaşlar, üst aramasından geçirilerek içeriye alındı. Camiye çanta, fotoğraf makinesi, kamera ve poşetlerle girmek isteyenlere ise izin verilmedi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın camiye gelişinden önce, bir polis helikopteri güvenlik kontrolü amacıyla tur attı.

Cuma namazı için Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de Sultanahmet Camisi'ne geldi. Camiye gelen İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, çevrede güvenlik önlemlerini denetledikten sonra içeri girdiler.

Öte yandan, Ahmedinejad'ın camiye gelmeden önce bir grup İranlı kadın dağcı, İran ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin gelişmesi amacıyla, Erciyes Dağı'na tırmanacaklarını belirten bir pankart açtı.

Sultanahmet Camisi çevresinde Cuma namazı öncesi polisin demir bariyerlerle önlem aldığı gözlendi. Caminin minarelerine özel harekat polislerinin yerleştirildiği görüldü. Namaza belli bir süre kalana kadar camiye kimse alınmadı, dış bahçe kapılarının ise kapalı olduğu dikkat çekti.

Bazı vatandaşlar, caminin dolduğu gerekçesiyle güvenlik güçlerince içeri alınmadılar. İçeri giremeyen vatandaşlar, yakındaki Firuzağa Camisi'ne yöneldiler. Bu camide de çok sayıda kişi dışarıda namaz için saf tuttu.

AA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 13:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?