4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ahmet Özal gözaltında

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin gözaltına alındığı operasyon kapsamında bugün İstanbul'da gözaltına alındı.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de aralarında bulunduğu ve 8 ilde düzenlenen "Arasta" operasyonu kapsamında 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, İstanbul'da gözaltına alındı. Özal, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Edirne'de su ihalesinde rüşvet patladı. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve bazı belediye görevlileriyle, 20 kişinin dün gözaltına alındığı operasyonda, Ahmet Özal'ın adı da arananlar listesinde geçiyordu. Ahmet Özal, bugün İstanbul'da katıldığı bir cenaze töreni sonrası polis tarafından gözaltına alındı.

Turgut Özal'ın doktoru Cengiz Aslan'ın oğlu Alp Nezih Aslan'ın cenaze törenine katılan Ahmet Özal, iddiaları yalanlamıştı. Konuya ilişkin soruya Özal, "Belediye Başkanını tanımıyorum, tanışmışlığım da yok. Aramam yok. Kaçak olsam burada olmam. Pazartesi günü konuyla ilgili açıklama yapacağım. Siyaseti hareketlendirmek için bu tür şeyleri ortaya atarlar" yanıtını vermişti.

POLİSLERLE CAMİDEN AYRILDI


Cenaze namazının ardından cami avlusunda bulunan otomobiline gelen Ahmet Özal'ın yanına yaklaşan 3 polisten biri kimliğini gösterdi.

Bu sırada polis memurunun “Şubeye gitmemiz gerekir” dediği duyuldu. Ahmet Özal'ın, “Şu anda mı?” sorusuna, polis memuru “Evet” yanıtını verdi. Özal'ın “Olur” sözlerinin ardından, polis memurları ile kendi aracına binen Ahmet Özal, camiden ayrıldı.

Ahmet Özal'ın Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi

iha /AA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 15:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?