4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ahşap binada yangın

Beşiktaş'ta restorayon çalışması devam eden 4 katlı ahşap bir binada çıkan yangına, karla kaplı dar sokaklar nedeniyle güçlükle müdahale edildi.

Alevlerin hızla yükseldiği binadaki yangın, komşu evlerin balkon ve çatı katlarından iplerle hortum sarkıtılarak söndürüldü.
Edinilen bilgiye göre, Arnavutköy Eğlence Sokak Numara 6'daki restore edilmekte olan 4 katlı ahşap binada, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını gören vatandaşlar, durumu polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle dar sokakların karla kaplı ve buzlu olması nedeniyle itfaiye ekipleri, yangına müdahele etmekte güçlük çekti.

Binanın ahşap olması nedeniyle alevler bir anda yükseldi. Merdiven araçlı müdahele gerçekleşemeyince, itfaiye ekipleri ahşap binanın etrafında bulunan binaların çatı ve balkonlarından yangını söndürmeye çalıştı. Ekiplerin, yangın söndürme hortumlarını pencerelerden iplerle sarkıtırak yangına müdahele etmeye çalışması dikkat çekti. Yangın söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlar ise olayı, "Yangının nasıl ve neden çıktığını bilmiyoruz. Bir anda binanın tepesinde alevler yükselmeye başladı. 4-5 aydır burada restorasyon çalışması vardı. Uzun zamandır bu halde bekliyordu. Ne olduğunu görmedik. Olayı hemen haber verdik" şeklinde anlattı.
Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı yangın, yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınabildi. Yangında binanın dördüncü katı kullanılamaz hale gelirken, diğer katlarda ise maddi hasar oluştu.
Polis ekipleri, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 02:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?