4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

AİFD'nin yeni başkanı Muhittin Bilgütay

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği'nin (AİFD) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Schering-Plough Genel Müdürü Muhittin Bilgütay'ın seçildiği bildirildi. 

AİFD Genel Sekreteri Engin Güner'in yaptığı açıklamaya göre, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine daha önce başkan yardımcılığı görevini sürdüren Muhittin Bilgütay seçildi. AİFD Başkan Yardımcılıklarına ise Boehringer İngelheim'den Zinta Krumins, Pfizer'dan Melih Memecan, Glaxo SmithKline'dan Yiğit Gürçay ve Merck Sharp& Dohme'den Mete Hüsemoğlu getirildi. 

AİFD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, derneğin kuruluşundan bu yana beş yıldır yürüten Novartis şirketinin genel müdürü Ecz. Dr. Altan Demirdere görevinden daha önce ayrılmıştı.

"AİFD'DEN İZMİR EXPO 2015 KAMPANYASINA DESTEK" 

Başkan ve Başkan Yardımcılarının belirlendiği toplantı ardından AİFD Yönetim Kurulu üyeleri ve Genel Sekreter Engin Güner, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir kutlama ziyaretinde bulundu. Güner'in verdiği bilgiye göre, görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Gül, İzmir'in, 150 yıldan beri yapılan ve dünyanın en büyük fuar organizasyonlarından biri olan Expo'nun 2015 yılında ev sahipliği yapması için yürütülen kampanyaya dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Gül, "Daha sağlıklı bir dünya için yeni yollar ve herkes için sağlık" temasıyla yapılması planlanan ve İzmir'e milyarlarca dolar tutarında yatırım yapılmasını gerektirecek fuar için yürütülen kampanyaya AİFD'den destek istedi. AİFD Genel Sekreteri Engin Güner Cumhurbaşkanı Gül'e Türkiye'de ve tüm dünyada faaliyet gösteren 36 araştırmacı ilaç firmasını çatısı altında bulunduran AİFD'nin bu kampanyaya bütün gücüyle destek sağlayacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 14:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?