30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Aile görünümlü hırsızlık çetesi

Kendilerine aile süsü vererek ev bakma bahanesi ile girdikleri apartmanlarda dairelerden hırsızlık yapan 3 kişilik şebeke çökertildi. 21 hırsızlık olayı gerçekleştiren çete, bir savcının kardeşinin evine girince yakayı ele verdi.

İstanbul'da görevli bir savcının kardeşi olduğu öğrenilen N.A.'nın (Nurdan Alpsan) Kadıköy Suadiye'deki evine giren çete elemanları bazı değerli eşyaları çaldıktan sonra 34 VBS 64 plakalı BMW otomobil ile olay yerinden uzaklaştı. Çete üyeleri, polis ile uzun süren kovalamaca sonrası kaçmayı başararak kayıplara karıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kaçan aracın plaka sorgusunda, otomobilin bir galeri aracılığı ile A.Ç. (Ayhan Çelik) isimli şahsa satıldığını gördü. Aracın ruhsatını üstüne almak üzere galeriye çağırılan A.Ç., beraberinde getirdiği arkadaşı F.Ş. (Feridun Şimşek) ile birlikte polisin ani baskınında gözaltına alındı.

Şahıslar, emniyette yapılan sorgularında diğer çete elemanı P.Ç.'nin (Perihan Çelikkafa) de ismini verdi. İkinci bir operasyon yapan Asayiş Şube ekipleri, P.Ç.'yi de gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar, Kadıköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Zanlılardan P.Ç.'nin, Kocaeli'de 3, Muğla'da, Karabük'de, ve Samsun'da 1'er hırsızlık olayın karıştığı daha sonra da İstanbul'a gelerek çeteye katıldığı öğrenildi. Çete'nin kendilerine ev arayan karı koca ve kardeş izlenimi vererek apartmanları gezdikleri ve sahibi evde olmayan dairelere göbek kilitlerini kırarak girdikleri ifade edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 17:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?