4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Akaryakıt istasyonlarına sıkı denetim

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ani ve sıkı bir denetim programı çerçevesinde 36 ayrı ekiple, İstanbul'daki 714 akaryakıt ve LPG istasyonunun tamamının 6 gün içinde denetlendiğini bildirdi.

Bakan Çağlayan'ın verdiği bilgilere göre; İstanbul'daki toplam 714 istasyondan 680'inin faal ve lisanslı olduğu, 9 akaryakıt ve 4 LPG sayacının eksik akaryakıt verdiği tespit edildi ve yasal işlem başlatıldı. Kaçak akaryakıtın tespiti amacıyla yapılan marker kontrollerinde de, 2 istasyondaki marker oranının yeterli olmadığı tespit edilerek istasyonlar mühürlendi.

Ankara'da da daha önce yapılan kontrollerde mühürlenen 30 LPG istasyonunda 10-11-12 Kasım tarihlerinde yapılan kontrollerde, 9 istasyonda yasadışı olarak mühürlerin sökülüp satışa devam edildiği saptandı ve bu istasyonlarla ilgili hazırlanan 15 dosya ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.
Akaryakıt istasyonlarında yapılan denetimlerle ilgili açıklamada bulunan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, "Daha önce İstanbul'da, personel ve teknik kapasite nedeniyle ancak uzun zamanda yapılabilen denetim için bu kez farklı bir sistem geliştirdik. İstanbul'daki ekiplerimizin tamamı ile, Bakanlığımızın, Denizli, Bolu, Balıkesir, Ankara, Bursa, Eskişehir, Tekirdağ, İzmir, Kayseri, Edirne, Sakarya, Manisa, Kırıkkale, Zonguldak, Balıkesir, Kocaeli, Konya ve Samsun İl Müdürlükleri'nde bulunan ekip ve teknik malzemenin bir kısmını geçici olarak İstanbul'a sevk ederek, 3-8 Kasım 2008 tarihleri arasında, sadece 6 günde bu kentte bulunan bütün akaryakıt ve LPG istasyonlarını denetledik. Böylece Cumhuriyet tarihinde ilk kez, İstanbul'da bulunan bütün akaryakıt istasyonları, bütün pompalar yani sayaçlar kontrol edilmiş oldu" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 18:40:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?