30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Akaryakıt şebekesi çökertildi

 İstanbul'da, akaryakıt kaçakçılığını elinde bulunduran 3 şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında iki istasyon sahibininde bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

Gaziosmanpaşa'da iki benzin istasyonu bulunan kaçakçıların şehirler arası otobüs firması sahibi oldukları ortaya çıktı. Polis otobüsü ile mahkemeye gönderilen zanlılardan bazıları "durmak yok, yola devam" diye bağırdı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sanayi Bakanlığı tarafından akaryakıt kaçakçılığını önlemek için başlatılan "Ulusal Marker Denetimleri" kapsamında İstanbul'da bulunan 709 akaryakıt İstasyonundan 650 tanesini denetledi. Bu istasyonlardan 95 tanesi hakkında işlem yapılırken, 13 İstasyon da kaçak akaryakıt kullandıkları gerekçesiyle EPDK adına denetim yapma hakkına sahip olan mali polis tarafından mühürlendi.
Yapılan bu denetimler sırasında İstanbul'daki akaryakıt kaçakçılığını 3 farklı gurubun elinde bulundurduğu belirlendi. Mühürlenen ve işlem yapılan istasyonlara, bu 3 guruptan kaçak akaryakıt alındığı tespit edildi. Bu gurupları N.B, K.E. ve U.U. isimli şahıslar tarafından yönetildiklerini ortaya çıkan polis şahısları takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takip neticesinde şahısların uluslar arası dev akaryakıt tankerleri ile irtibata geçerek tanker gemileri vasıtasıyla akaryakıt aldıkları belirlendi.

İstanbul açıklarına demirleyen bu tanker gemilerden akaryakıt plastik tank bulunan teknelerle akaryakıtı sahilde bekleyen kara tankerlerine yükledikleri ve dağıtım yaptıkları tespit edildi.

İçine gizli tankerler yerleştiren kamyonları ve TIR'ları takip eden polis, Gaziosmanpaşa İlçesinde bulunan 2 istasyonunun 3 farklı guruptan da kaçak akaryakıt aldığını belirledi. Ö.K. ve A.K. isimli şahısların, aynı zamanda İstanbul'dan Anadolu'ya sefer yapan bir otobüs firmasının ve büyük bir plazanın da sahibi oldukları bildirildi.

Guruba yönelik yapılan çalışmaların ardından 24 Mart günü 16 ilçede operasyonlar yapıldı. 30 TIR parkına, denizde demirli bulunan tankerlere, Akaryakıt İstasyonlarına yapılan baskınlarda aralarında şebekelerin liderleri N.B, K.E. ve U.U. ile Gaziosmanpaşa'da bulunan akaryakıt istasyonun sahipleri Ö.K., A.K'nın da bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Oerasyonlarda 54 ton akaryakıt 2 adet deniz aracı, 4 adet kara tankeri ile 8 adet plastik tank ve saç ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan şahıslar mahkemeye sevk edildi. Polis otobüsü ile mahkemeye gönderilen zanlılardan bazıları "durmak yok, yola devam" diye bağırdı.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 13:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?