7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Akbil mahkemelik oluyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP'nin oylarını hileyle geçersiz saydığı iddiasıyla Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan hakkında dava açtı. Hazırlanan iddianamede Doğan'ın 3 yıla kadar hapsi istenirken, CHP İl Başkanı Berhan Şimşek, "Oylar çöpte, otellerde bulundu" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, seçimde hile yapıldığı iddiaları ve açılan davaya ilişkin olarak Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Vecdet Öz ile birlikte parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Şimşek, CHP'nin oylarının çöpte ve otellerde bulunduğunu iddia ederek, "Telefon dinlemeleri var. Bu telefon dinlemelerini de AK Parti'den öğrendik. Deliller var. Bu deliller çerçevesinde mahkemeye başvurduk. Türkiye'de bir ilk oldu ve mahkeme dava açtı. Seçime hile karıştırıldı. Çekmeköy, Beykoz ve Esenyurt'ta da aynısı oldu" şeklinde konuştu. Şimşek, bundan sonraki seçimler için kılcal damar örgütlenmesi yaptıklarını kaydetti.

Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Vecdet Öz ise Adli Tıp Kurumu'nda görevli olduğunu ve delilleri tek tek ortaya çıkardıklarını söyledi. Beylikdüzü'nde seçimi 320 oyla kaybettiklerini anlatan gözüküyor ama 15-20 bin oy fazlamız vardı. bu oyların hepsi götürüldü. İddia ediyorum AK Parti'nin aldığı oyun yüzde 15 bu şekilde oldu" dedi. Öz, "Mahkeme kararı lehimize çıkarsa Beylikdüzü Belediyesi'ni geri istiyoruz" şeklinde konuştu.

İl Başkanı Berhan Şimşek ayrıca akbil değişimleriyle ilgili de açıklama yaparak, akbil yenilemelerinde 10 lira alındığını iddia etti. Şimşek, "Bunu da 3 yerde değiştiriyorlar. Yani bir kişinin akbil değiştirmeye gitmesi için 4 lira yol parası vermesi gerekiyor, o kişiye de geriye 2 lira kalıyor" dedi. Şimşek ayrıca konuyla ilgili karar kendilerine ulaştıktan sonra mahkemeye başvuracaklarını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 15:17:32
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 15:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?