30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Akdağ: Ölüm vakaları artacak

BAKAN AKDAĞ:

Bakanı Recep Akdağ, H1N1 virüsünden korunmak için vatandaşları aşı olmaları konusunda uyararak, "Aşılamada son iki haftada bir artış görüldü" dedi.

Bakan Akdağ, Conrad Otel'de katıldığı "Dünya Sağlık Örgütü Küresel Tütün Salgını Raporu Tanıtım Toplantısı"nın ardından basın mensuplarının domuz gribi ile ilgili sorularını yanıtladı. İlk olarak 4 yaş ve altındaki grubun aşılanmasının kararlaştırıldığını anlatan Akdağ, "50 yaş altı ve 6 ay üstü olan tüm vatandaşlarımıza pratik bir çözüm öneriyorum; aşılarını olsunlar. Sürekli hastalığı olanlar için aşı olmalarını öneriyorum" diye konuştu. Aşıların ücretiz olarak temin edildiğini hatırlatan Akdağ,

"Aşılamada son iki haftada bir artış görüldü" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ala Alwan da domuz gribi ile ilgili bir soruya yanıt verdi. Alwan, H1N1 enfeksiyonundan ölümlerin arttığına dikkat çekerek, "Ölüm vakaları artıyor. Şuanda zirve yapmış değil. Önümüzdeki günlerde daha da artacak. Bu aşının yan etkileri ile ilgili 8 haftalık bir deneğimimiz oldu. Yaptığımız çalışmalar sonucu bu aşının diğer mevcut aşıların yan etkilerinden daha farklı bir yanı yok" şeklinde konuştu.

Öte yandan, toplantıya katılan Dr. Ala Alwan, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Dr. Douglas Bettcher, DSÖ Tütünsüzlük Girişimi Direktörü ve Dr. Nedret Emiroğlu domuz gribinden korunmak için aşı olduklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 13:36:04
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 15:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?