30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Akıllı Kentlerde vatandaş olmak

Türkiye'nin önde gelen bilişim şirketlerinden Sampaş'ın liderliğinde, 25 kuruluşun işbirliğiyle oluşturulan "21. Yüzyılın Akıllı Kentleri Platformu" belediyelerle buluşuyor.

Sampaş, alanlarında dünya ve Türkiye ölçeğinde uzman 24 kuruluşla birlikte '21. Yüzyılın Akıllı Kentleri Platformu Sempozyumu'nu 31 Mayıs - 22 Haziran tarihleri arasında Adana, İzmir, Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirecek. Yerel yönetimlerin teknolojik imkanlardan daha fazla yararlanarak 'kentsel yönetim kalitesini' ve 'kentsel yaşam kalitesini' nasıl artırabileceklerini anlatmayı amaçlayan '21. Yüzyılın Akıllı Kentleri Platformu Sempozyumu' 500'ü aşkın belediyeye ulaşacak.

Proje yönetiminin Interpromedya tarafından üstlenildiği etkinlikte; hem belediyelerin hem de vatandaşın hayatını kolaylaştıracak 21. yüzyıl akıllı kent uygulamaları, sempozyumun düzenlendiği illerde, 450 m2'lik bir alanda kurulacak üç boyutlu örnek akıllı kent uygulama alanında tanıtılacak.

Platform Lideri Sampaş Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, "Sempozyuma her biri alanında Türkiye'nin lideri olan kuruluşlar katılıyor. Platform ortaklarımız kentlerimizin teknolojik imkanlar kullanılarak yönetilmesine yönelik ürün veya hizmet sağlayan kuruluşlardır. Sempozyumda yapacağımız panellerde akıllı kenti ve akıllı kentlerde vatandaş olmayı anlatacağız.

Ayrıca üç boyutlu platformdaki demolarla akıllı kentlerdeki belediye uygulamalarını bizzat belediye yöneticilerine göstereceğiz. Vatandaşların, sunulan tüm hizmetlerden belediyeye gelmeden faydalanmasını sağlayan bu uygulamalar; en yüksek teknolojinin kullanıldığı örnekler olacak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 15:54:07
Güncelleme :18 Mayıs 2009 Pazartesi 16:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?