6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

AKM eleştirilerine yanıt

İSTANBUL 2010 AJANSI'NDAN, AKM'NİN ONARIMIYLA İLGİLİ ELEŞTİRİLERE YANIT

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç, Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) tadilat çalışmasının gecikmesine yönelik gelen eleştirilere ilişkin, "Koruma kararının durdurulması için başvuru yapan kurumlar, şimdi protesto ediyorlar" dedi.

Şekip Avdagi ve ajansı yöneticileri, AKM önünde basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamanın bir meydan okuma gibi algılanabileceğini ifade eden İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç, "5706 sayılı eden İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti hakkında kanunun 11. maddesi Kültür ve Turizm Bakanlığı Koordinasyonu'nda AKM başta olmak üzere Rami Kışlası Kütüphanesi ve Ayazağa Kültür Merkezi'nin yenilenmesi ve yapılandırılması için özel bir hesapta bütçe toplanacağını

belirterek finansal sağlayıcılar olarak başbakanlık tanıtma fonu Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul İl Özel İdaresi ile birlikte İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nı göstermektedir" açıklamasında bulundu.

Avdagiç, AKM'nin yenilenmesini en başından bu yana sadece bir tadilat projesi olarak görmediklerini ifade ederek, ajansın İstanbul'un en önemli kültür sanat yapısı içim sadece bir finansal sağlayıcı olarak konumlanmak istemeyip, AKM'nin dünya standartlarında bir kültür sanat merkezine dönüştürülmesi için gerekli tüm süreçleri yürütmesinin sorumluluğunu aldığını belirtti. Bu anlamda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ajans arasında 8 Ekim 2008 tarihinde iş birliği protokolü imzalandığını hatırlatan Avdagiç,

"Bu proje AKM'nin günümüz teknolojileri ile donatılmasını ve deprenme karşı güçlendirilmesini sahne performansının arttırılmasını ve seyir imkanın yükseltilmesini hedeflemektedir. Ancak Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası tarafından AKM'nin alan projelerinin onaylandığı koruma kurulunun kararının iptali için Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine açılan dava sonucu İstanbul 9. İdare Mahkemesince yürütmeyi durdurma karı alındığının 27.07.2009 tarihinde ajansa bildirilmesi üzerine ajans AKM'nin onarımı ile ilgili olarak başlattığı her türlü çalışmayı durdurmak zorunda bırakılmıştır" dedi.

Projenin gerçekleştirilmesi ile ilgili inisiyatifin ellerinden alındığını söyleyen Avdagiç, "AKM'nin çağın gereklerine uygun olarak yenilenmesi sadece İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın değil tüm İstanbulluların ortak projesidir. Daha önce bu koruma kararının durdurulması için başvuru yapan kurumlar, dün de kalkıp bunu protesto ediyorlar. Biz bunun mücadelesini elimizden geldiğince yaptık. Gerekirse yapmaya devam edeceğiz" dedi.

İSTANBUL 2010 AJANSI'NDAN, AKM'NİN ONARIMIYLA İLGİLİ ELEŞTİRİLERE YANIT
İSTANBUL 2010 AJANSI'NDAN, AKM'NİN ONARIMIYLA İLGİLİ ELEŞTİRİLERE YANIT
İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2010 Cuma 14:17:04
Güncelleme :23 Temmuz 2010 Cuma 16:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?