8
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

AKM'de yangın çıktı

İstanbul Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) tadilat çalışmaları sırasıda havalandırma boşluğunda çıkan yangın söndürüldü.

Geçen yıl da, AKM gibi İstanbul'un sembol binalarından tarihi Haydarpaşa Garı'nda tadilat çalışmaları sırasında büyük bir yangın çıkmıştı.

Restorasyon çalışmalarının devam ettiği AKM'de, yangının havalandırma bölümünde çıktı. İhbarı üzerine çok sayıda itfaiye ekibi yangın bölgesine sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek yangını söndürdü.

YANGININ SEBEBİ

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AKM'deki yangının nedenini açıkladı. Demircan açıklamasında "Normalde havalandırma borusunu ekipler kendileri kesiyorlar. Onu keserken içindeki madde o temastan dolayı yanmaya başladı" dedi.

Demircan açıklamalarına şöyle devam etti:

EKİPLER ÜÇ DAKİKA İÇİNDE BURADAYDI

"Havalandırma borusu hemen dumana dönüyorlar. Tabi havalandırma borusu olduğu için, bina dışındaki tahliye bacaları faal olduğu için ciddi bir kokuya döndü. Yetkililer üç dakika içerisinde müdahil oldular. Zaten içeride çalışan ekibimiz vardı. Ama sevindirici olan şu, üç dakikada müdahale edildiğinden kimseye zarar gelmedi, ölüm yok. Burada sökülen değiştirilen maddeye de bir zararı olmadı. Ekipler burada, herhangi bir sorun yaşanmadı."

HAYDARPAŞA DA TADİLATTA YANMIŞTI

AKM'de tadilat sırasında yangın çıkması akıllara geçen yıl Haydarpaşa Garı'nda yaşanan olayı getirdi. Tarihi Haydarpaşa Garı'nın çatısı da geçen yıl tadilat çalışması sırasında yanmıştı.

 

...
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2012 Salı 11:40:51
Güncelleme :11 Eylül 2012 Salı 12:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?