7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

AKOM, İstanbul’u sarsan depremle ilgili açıklama yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi AKOM, Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremle ilgili bir açıklama yaptı.

Akşam saatlerinde yaşanan ve İstanbulluları endişeye sevkeden depremle ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi.

"İstanbul’da 29 Eylül 2004 Çarşamba günü (Bugün) saat 18.42.07’de meydana gelen ve merkez üssü Marmara Denizi açıkları (9.5 km derinlikte) olarak tespit edilen 4.0 büyüklüğündeki depremde, hasar ve can kaybı olmamıştır.

Hissedilen deprem sonrasında haberleşme sistemlerinde aşırı yoğunluk nedeniyle aksamalar meydana gelmiş, trafik akışında da olumsuzluklar yaşanmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İtfaiye Daire Başkanlığı ve Başkanlık Sivil Savunma Sekreterliği, gelişmeleri takip etmektedir.

Olağanüstü durumlarda özellikle sürücülerin emniyet şeritlerini ihlal etmemeleri ve telefon hatlarının uzun süre meşgul edilmemesi gerektiği kamuoyunun bilgilerine sunarız."

Bu arada, saat 18.20’de meydana gelen depremin ardından saat 18.51’de merkez üssü Marmara Denizi olan 3.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

İstanbul ve civarında meydana gelen deprem etkinliğini sitemiz üzerinden online izleyebilirsiniz. Deprem etkinliğini izlemek için tıklayınız.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2004 Perşembe 10:11:53
Güncelleme :30 Eylül 2004 Perşembe 10:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?