6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

AKP İstanbul'da 2 milyon evi ziyaret edecek

Müezzinoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda yaptığı basın toplantısında, yerel seçimlere katılmak için partiye başvuruda bulunanların adaylık durumunun kesinleştiğini hatırlatarak, ''İl GenelMeclisi ve Belediye Meclisi asil listelerinde bin 241 arkadaşımızın yerleştirilmesini tamamladık. Bunun bin 16'sı Belediye Meclisi üyeliği, 107'si kontenjan üyeliği, 225'i de İl Genel Meclisi üyeliği''dedi.
   
Bu süreçte, adaylarda eğitim düzeyi, meslek, bölge, yaş ile gençlik ve kadın kolları dağılımlarının dikkat ettikleri kriterler olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
   
''Ekonomist ve mali müşavir kökenli 68, inşaat mühendisi 61, şehirplancısı ve mimar 25, hukukçu 59, işadamı 23 arkadaşımız var. Seçilebilecek bayan arkadaş sayısı bütün zorlamalarımıza rağmen ne yazık ki 109-110 civarında, listelerin yüzde 10'u oldu. Bayanlarda mahcubuz. 25-35 yaş arası grubunda 120 gencimizi meclis listelerine yerleştirdik.''
   
Müezzinoğlu, listelerde, üniversite ve yüksek lisans eğitimi alanların oranının yüzde 50'nin üzerinde olduğunu, adayların yüzde 30'unun lise, yüzde 20'sinin de ilköğretim düzeyinde eğitime sahip bulunduğunu bildirdi.
   
Belediye meclisi adaylarında 25-35 yaş arasında yüzde 33, 35-45 yaş arasında ise yüzde 41'lik bir oranı tutturduklarını ifade eden Müezzinoğlu, listelerinde büyük oranda genç yaştaki adayların yer aldığını söyledi. 
   
Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Kadir Topbaş'ın, Bayındırlık ve İskan ile Ulaştırma bakanlıklarında İstanbul ile ilgili projelerin değerlendirilmesini yapmak üzere Ankara'da bulunduğunu kaydetti.
    
2 MİLYON ESNAF VE EV ZİYARETİ
    
Seçim çalışmalarında İstanbul'da bugüne kadar 200 bin esnaf ve aynı sayıda ev ziyareti yaptıklarını anlatan Müezzinoğlu, bu sayıyı her iki alanda da 2 milyona çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Müezzinoğlu, bu haftadan itibaren seçim çalışmalarında daha aktif bir çalışmanın gündeme geleceğini vurguladı.
   
Soruları da yanıtlayan Mehmet Müezzinoğlu, kadın adayların azlığına ilişkin bir soru üzerine, bunun toplumsal r sorun ve sosyolojik bir hadise olduğunu belirtti.
   
Müezzinoğlu, Türkiye'de siyasetin zor olduğunu ve ciddi bir zaman, emek ve fedakarlık istediğini ifade ederek, şunları söyledi:
   
''Türk toplumunun sosyokültürel yapısı da özellikle bayanları bu anlamda biraz daha geri planda durmaya itiyor. Özellikle biz teşvik edici olmamıza rağmen ve onları olabildiğince gerek büyükşehir, gerek il genel, gerekse ilçe meclislerinde seçilebilecek konumlara taşımaya uğraşsak da, ancak bu kadar başardık. Bunun yalnız AK Parti'nin sorunuolduğu kanaatinde değilim. Bugün siyasetin bu konumu dolayısıyla bayanların siyasette çok dinamik rol almaları biraz zor gibi görünüyor.''
aa
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 18:07:47
Güncelleme :2 Mart 2004 Salı 18:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?