30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'AKP ve CHP rantı birlikte yiyor'

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, "Bekaroğlu soruyor" isimli propaganda filminin gösterimi için partisinin il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi.


Toplantıdan sonra basının sorularını cevaplayan Bekaroğlu AKP ve CHP'nin imar rantını paylaştıklarını Kılıçdaroğlu'nun bu sebeple bunları gündeme getiremediğini söyledi.

İmar rantlarıyla ilgili Topbaş ve Kılıçdaroğlu'nun cevaplarının kendisine hatırlatılması üzerine konuşan Bekaroğlu, "Şimdi sayın Topbaş 'Bunlar hep aynı' dedi herhangi bir şekilde cevap veremedi, zaten veremez de. 150 milyar dolarlık imar rantı, İstanbul halkı yerine 100-150 kişiye aktarıldı. Kılıçdaroğlu 'Bilsem açıklardım' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu bunlar gizli saklı belgeler değil. Ben ve ekibim 5 bin imar tadilatını inceledik 2 bininden rant elde edildiğini gördük ve bunlardan 100 tanesinde AK Parti ve CHP oy birliği ile karar almışlar.

Kılıçdaroğlu'nun bunlara ulaşamaması mümkün değil. Benim bahsettiğim 100 dosya içerisinde Şaban Dişli'nin ve Mehmet Sevigen'in dosyaları da var. Şaban Dişli'ninkine ulaşan Kılıçdaroğlu bunlara neden ulaşamıyor. O zaman bu işi bilmiyor. Şaban Dişli ve Mehmet Sevigen istifa etti, Topbaş ve bu meclis üyeleri neden istifa etmiyor?" şeklinde cevap verdi.Medyanın imar rantlarıyla ilgili açıklamalarını görmediğini söyleyen Mehmet Bekaroğlu, "Halkımıza söylüyorum.

Bu iki parti oy birliği ile paralarınızı 100-150 kişiye aktardı. Biz açıkladık ancak ne AK Parti medyası ne de merkez medya bunları görmedi. İsfalt'taki 3,5 milyon dolarlık yolsuzluğun peşinden gidenler 150 milyar dolarlık bu rant aktarımını neden görmedi? Çünkü AK Parti medyasının da merkez meydanın da bazı patronları bu rantı paylaşıyor. Bakalım daha ne kadar yazmayacaklar ama biz bütün teşkilatımızla kapı kapı gezip bu gerçekleri halka anlatacağız. Bakın Kadıköy'de belediye arazisi Taş Yapı'ya satıldıktan sonra imar
tadilatı yaptılar. Belediye madem imar tadilatı yapacaktı, bu yeri 20 milyon dolara değil 500 milyon dolara satsaydı. Buna benzer birçok imar tadilatı var" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 16:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?