2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

AKP'den "Şiddet ve Kadın" paneli

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, kadınların yaşam kalitesini yükseltecek uygulamaların yapılmasına özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Temennimiz, Birleşmiş Milletler (BM) 'Kadınlara Karşı her türlü ayırımcılığın önlenmesi' sözleşmesi ve diğer bütün uluslararası çalışmalarla ortaya konulan kadın haklarının dünya ve ülkemizde tam olarak hayata geçirilmesidir" dedi.
 
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Şiddet ve kadın" konulu panel, gerçekleştirildi. Panele İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Yaman ve çok sayıda partili katıldı.
 
Panelde, 'Şiddet nedir?', 'Geleneklerin etkisi', 'Toplumsal farkındalık ve uygulamalar', 'Medya sorumluluğu' ve 'Nasıl bir gelecek' konularına cevap arandı. 

Konuşma yapan Bakan Aksu, kadınların yaşam kalitesini yükseltecek uygulamaların yapılmasına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda AB kurumlarıyla değişik projeler yürütüldüğünü belirten Aksu, "Bu projelerden biri de Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye ofisiyle bakanlığım arasında uygulanan kadın ve kız çocuklarının insan haklarının korunması ve geliştirilmesi ortak programıdır. Bu projeyle ulusal ve yerel düzeyde, toplumsal cinsiyet eşitliğinin gerçekleştirilmesine uygun ortam oluşturulması, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının kapasitesiyle kadın ve kız çocuklarının ihtiyaçlarına yönelik yerel hizmetler modelinin geliştirilmesi, halkımızın kadın ve kız çocuklarının hakları konusunda blgilendirilmesi amaçlanmaktadır. 

Bu hizmetler, kadınlarımızın toplumda hak ettiği yeri temin etmesi içindir" dedi. Bakan Aksu, dünyada hala bir çok kadın ve kız çocuğunun çaresiz, ekonomik ve fiziksel sömürüyle baskı altında olduğunu ifade ederek, "Temennimiz, BM 'Kadınlara Karşı her türlü ayırımcılığın önlenmesi' sözleşmesi ve diğer bütün uluslararası çalışmalarla ortaya konulan kadın haklarının dünya ve ülkemizde tam olarak hayata geçirilmesidir. Bu konuda basından sivil toplum örgütlerine kadar toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumlulukları bulunmaktadır" diye konuştu.
 
Kadın haklarını kullanma bakımından, Türk kadınının dünyadaki en iyi seviyeye çıkarılması uğrunda gösterilen gayretlere devam edileceğinin altını çizen Bakan Abdülkadir Aksu, Türk kadınının, tarihin her döneminde eşi, ailesi ve ülkesi için fedakarlıkla daima üst değerlere layık olduğunu söyledi. Aksu, "Kadınlarımız, sosyal ve ekonomik hayatın her alanında üstlendiği önemli projelerle toplumumuzun gelişmesinde ve ilerlemesinde üstün ve saygıdeğer yerini almasını daima bilmiştir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 16:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?