6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

AKP'li gençlerden Tekin'e protesto

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARINDAN GÜRSEL TEKİN'E CEVAP

AK Parti İl Gençlik Kolları üyesi bir grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik açıklamaları nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'i protesto etti. Protestoya ilişkin basın açıklamasını, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısının Yardımcısının yapması dikkat çekti.

AK Parti Gençlik Kolları üyelerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, öğlen saatlerinde Taksim Meydanı'nda toplandı. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in Başbakan Erdoğan'a yönelik protestosuna cevap niteliğinde gerçekleştirilen eyleme katılan gençler, ellerinde "Köprü yaz 3434'e gönder, 4. köprünün güzergahı cebine gelsin" yazılı pankart taşıdı. Gençlerin ellerinde taşıdıkları, Gürsel Tekin ve İsmet İnönü'nün fotoğraflarının yer aldığı pankart da dikkat çekti.

Gürsel Tekin'e yönelik basın açıklamasını, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısının Yardımcısı Fatmanur Yavuz okudu. Açıklamada, "CHP İstanbul İl Başkanı Sayın Gürsel Tekin, genel başkanımızla ilgili edep sınırlarını zorladığı, haddini aştığı bir basın açıklaması yapmıştır. Basın açıklamasında başbakanımızı 12 Eylül faşistlerine dokunmamakla suçlamıştır. Aynı saatlerde mecliste 12 Eylül Anayasası'na sahip çıkan bir partinin il başkanı olduğunu unutmuştur. Gönül isterdi ki kendisini Sayın Başbakanımız, olmadı il başkanımız biraz ciddiye alsın ve cevap versinler ama ben Gürsel Tekin'den sorumlu başkan yardımcısının yardımcısı olarak kendisine sesleniyorum. Gönlünüzde yatan aslanı biliyoruz. İnönü dönemine duyduğunuz özlem, o dönemde CHP il başkanlarının aynı zamanda il valisi olması uygulamasıyla ilgilidir. Daha önce İsmet İnönü'ye verilen değişmez genel başkan sıfatının Deniz Baykal'a verilmesini öneriyoruz. Buradan 'İnönü süper bir adammış, hastasıyım' diyen yumurcak kardeşlerimize selam ediyor, kendilerine 'senin değişmez milli şefin bir melekti yavrum' diye masal anlatan Deniz Baykal ve şov dünyasının parlak ismi Gürsel Tekin ile mutluluklar diliyoruz" denildi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARINDAN GÜRSEL TEKİN'E CEVAP
AK PARTİ GENÇLİK KOLLARINDAN GÜRSEL TEKİN'E CEVAP
AK PARTİ GENÇLİK KOLLARINDAN GÜRSEL TEKİN'E CEVAP
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 13:04:02
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 15:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?