4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

AKP’liler talep etti parasıyla ’fişledim’

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından, Siyasi Ekonomik Sosyolojik Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi’nin Başkanı (SESAR) İsmail Yıldız, dün savunma yaptı. Yıldız’ın savunması, ana başlıklarıyla şöyle:

"AKP milletvekilleriyle ilgili bilgisayarımda bulunan bilgiler bir fişleme çalışması değil; AKP tarafından istenen bir araştırmadır. Benden yorum istemişlerdi. Ben de bunu yapıp parasını aldım. Faturasını da dosyada bulacaksınız.

AKP’nin üst düzeyi de dahil birçok partide brifing verdim. Çeteyle, devleti yıkmakla bir alakam olamaz. Yorum yoluyla suçlanıyorum. Yazılarımın çoğu benim görüşümü, fikirlerimi yansıtır.

Sahibi olduğum SESAR’ın, Kuvvai Milliye Derneği’nin alt kuruluşu olarak gözüktüğü şema da bize ait değil. Bu belgeler, emniyetin tuttuğu belgelerle benzerlik gösteriyor.

İsmail Yıldız, çapraz sorguda savcı tarafından kendisine yöneltilen "Bilgisayarında ele geçirilen ve savaş çıkartabilecek kadar önemli gizli belgeleri nereden buldun?" sorusunu "Bilgisayarıma ne tip bilgiler enjekte edildiğini bilemiyorum. Delil olarak gösterilen belgelerin çoğu bana ait değil" diye yanıtladı.

Rahatsızlığı nedeniyle tutuksuz sanık Ayşe Asuman Özdemir de duruşmaya alınarak sorgulamasına geçildi. Siroz nedeniyle tahliye edilen Özdemir, ifade verirken rahatsızlanınca, hastaneye kaldırıldı.

Daha sonra "Musa’nın Gül’ü" ve "Musa’nın Çocukları"nın yazarı Ergün Poyraz, Ergenekon iddianamesini, "iddiasızname" ve "iftiraname" olarak niteledi. Poyraz’ın ifadesinin uzun sürmesi üzerine duruşmaya ara verildi. Duruşma bugün 09.30’a ertelendi. Hurşit Tolon’un avukatları geçen hafta Tolon’un 15 kilo kaybettiğini belirterek, bunun bir hastalık sebebi olabileceğini ileri ürerek tahliye istedi. Mahkeme, konuyla ilgili rapor istedi. Bunun üzerine Tolon’un dün Adli Tıp Kurumu’nda genel bir sağlık taramasından geçirilmesine başlandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 11:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?