3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Akraba evliliğine karşı genç dehşet saçtı

Ümraniye'de, kız kardeşinin akraba ile evliliğine karşı çıkan bir kişi, silahla babası ve ablasını öldürdü, kız kardeşini de yaraladı.
 
Edinilen bilgilere göre, olay saat 01.00 sıralarında Taşdelen Üner Sokak'taki 2 katlı bir evde meydana geldi. İddiaya göre, Ayyıldız ailesi, rahim kanseri olan kızları Sevda Ayyıldız'ı (24), doktorun, "En kısa zamanda evlendirin, çocuğu olsun. Rahmi alınırsa bir daha çocuk sahibi olamaz" demesi üzerine, bir akrabalarıyla evlendirmek istedi. Sevda'nın kardeşi K.A., ablası Elif Ayyıldız ile evlenen ancak geçimsizlik nedeniyle ayrılan amcasının oğlunu örnek göstererek bu evliliğe karşı çıktı.
 
Akraba evliliğini istemeyen K.A. ile babası Bahri Ayyıldız arasında geç saatlere kadar devam eden tartışmaya ablası ve kız kardeşi de katıldı. Kardeşlerinin de tartışmaya katılmasına sinirlenen ve öfkeyle evden ayrılan K..A., gece geri geldi. K.A., yanında getirdiği silahla babası, ablası ve kız kardeşine ateş açtı. Ağır yaralanan baba ve kızları, özel bir otomobille Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Baba Bahri Akyıldız ile kızı Elif, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Ağır yaralı olan Sevda Ayyıldız ise hastanede yoğun bakıma alındı.
 
K.A., olaydan sonra kendisine ait 34 L 4819 plakalı otomobille kaçarak kayıplara kaçtı. Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren jandarma, K.A.'nın yakalanması için çalışma başlattı.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 11:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?