30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Aksaray'da fuhuş baskını

Aksaray'da para karşılığı fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla bir otele düzenlenen baskında 2'si yabancı uyruklu 4 kadın ile 2 işletmeci ve 3 müşteri gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları istihbari çalışma sonucu Fatih Aksaray'da bir otelde para karşılığı fuhuş yaptırıldığını tespit etti.

Polis ekipleri saat 02.00 sıralarında fuhuş yapıldığı iddia edilen otele baskın düzenledi. Baskında 2'si yabancı uyruklu 4 kadın, 2 işletmeci ve 3 müşteri gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Yabancı uyruklu kadınların sınır dışı edileceği, işletmecilerin ise mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi ekipleri, yabancı uyruklu kadınları fuhuşa zorlayan bir şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Fatih'te bar ve diskolara eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 30'u kadın 50 şüpheli gözaltına alındı.

Fatih'te bir gece kulübünde çalışan yabancı uyruklu bir kadının fuhuşa zorlandığını ihbar etmesi ile harekete geçen Yabancılar Şubesi ekipleri, teknik takip başlattı. Müşteri kılığında bar ve gece klüplerine girerek incelemelerde bulunan polis ekipleri, dün gece harekete geçti.

Polis, Aksaray'da 3 farklı gece kulübüne eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda zorla çalıştırılan 30 kadın ve aralarında gece kulübü sahibi ve çalışanlarının bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların özellikle yabancı uyruklu kadınları barlarda zorla çalıştırdıkları, dövdükleri ve fuhuşa zorladıkları iddia edildi. Gözaltına alınan zanlılar ve zorla çalıştırılan kadınlar sağlık kontrolünden geçirildi. 

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 13:48:11
Güncelleme :24 Mayıs 2009 Pazar 14:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?