6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Aksaray'da fuhuş operasyonu

İstanbul'da yapılan bir dizi operasyonlarda, fuhuş yaptıkları öne sürülen yabancı uyruklu 26 hayat kadınının gözaltına alındığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarına dayanan bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri, Aksaray'da kent merkezindeki en işlek gece kulübüne operasyon düzenledi. Düzenlenen fuhuş operasyonunda, Moldova, Rusya, Ukrayna ve Gürcistan uyruklu 26 hayat kadını ile onlara aracılık yaptığı ileri sürülen bar işletmecisi 1 erkek şahıs gözaltına alındı.

Polis ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde gece kulübüne düzenlenen baskında şüpheliler, sivil ekip otolarına bindirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne sevk edilirken, fuhuşun eğlenme merkezinin üst katında bulunan işletmeye ait otelde gerçekleştiği tespit edildi. Gözaltına alınarak sağlık kontrolünden geçirilen hayat kadınlarının, Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde sorgulandıktan sonra sınır dışı işlemlerinin başlatılacağı bildirildi.

Öte yandan polisten edinilen bilgilere göre, Türkiye ile bağlantılı bir suç şebekesinin, 26 hayat kadınını doğu bloku ülkelerinden yasa dışı yollarla yurda sokarak fuhuş yaptırdığı öğrenildi. Hayat kadınlarının üzerinde yapılan ilk incelemelerde ise pasaport ve vize işlemlerinin yasal olmadığı ortaya çıktı.

Hayat kadınlarının emniyetteki sorguları halen devam ediyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 09:59:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?