6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Aksaray'da fuhuş operasyonu!

İSTANBUL'DA FUHUŞ OPERASYONU: 27'Sİ KADIN, 31 GÖZALTI

Fatih Aksaray'da bir eğlence mekanına düzenlenen fuhuş operasyonunda 27 kadının fuhuş yaptığı, 4 erkek şahsın da fuhuşa aracılık ettikleri gerekçesi ile gözaltına alındıkları bildirildi.

İHA muhabirinin emniyet kaynaklarına dayandırdığı habere göre, gece yarısı Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ahlak Büro Amirliği Ahlak Büro Amirliği ekiplerince Aksaray'da bulunan "Consept" adlı gece kulübüne fuhuş yapıldığı gerekçesi ile operasyon düzenlendi. Ahlak polisinin "Sis Çöktü" şifresi verilen operasyonda aralarında Ukrayna, Çin, Romanya ve Moldovya gibi doğu bloğu ve uzak doğu ülkelerinden Türkiye'ye fuhuş için gelen 27 hayat kadının fuhuş yaptıkları, 1'i işletme sahibi 4 erkek şahsın da fuhuşa aracılık ettikleri gerekçesiyle toplam 31 kişinin gözaltına alındıkları belirtildi. Aralarında mühendis, öğretmen ve ressam gibi çeşitli meslek dallarında ihtisas görmüş hayat kadınlarından 15'inin Türk vatandaşlığı hakkı kazanarak çifte vatandaş statüsünde olduğu öğrenildi.

Polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan kadınlar ve mekan işletmecisi olduğu öğrenilen 4 kişi, Ahlak Büro Amirliğine bağlı ekipler tarafından yasal işlemleri yapılmak üzere Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Gözaltına alınanlar arasında cinsel yolla bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadıklarının tespiti için hastaneye sevk edildi. Hayat kadınlarının, yapılan sorgu ve kontrollerinin ardından ülkelerine gönderilecekleri belirtildi.

İSTANBUL'DA FUHUŞ OPERASYONU: 27'Sİ KADIN, 31 GÖZALTI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 06:45:03
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 09:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?