6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Aksaray'da fuhuşa 14 gözaltı

Polisin Fatih Aksaray'da bir eğlence mekanına düzenlediği operasyonda yabancı uyruklu 13 kadının, para karşılığı fuhuş yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından verilen bilgilere göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Aksaray çevresindeki bir eğlence mekanına fuhuş operasyonu düzenledi. Para karşılığı fuhuş yaptıkları tespit edilen, 4'ü Türk, 9'u Türk vatandaşlığı ile çifte vatandaşlık elde etmiş olan Moldova, Ukrayna, Romanya ve Rus uyruklu kadınlara yönelik düzenlenen operasyonda toplam 13 kadın ile bu kadınları pazarladığı öne sürülen işletme sahibinin gözaltına alındığı kaydedildi. İhbar üzerine düzenlenen operasyona

"Türkü ve Halay" adını veren polisin, hayat kadınları ile pazarlık yaptıktan sonra baskın düzenledikleri öğrenildi.

Öte yandan gözaltına alınan kadınlar polis araçlarına bindirilerek önce rapor alınmak üzere hastaneye götürüldü, ardından da haklarında işlem yapılması için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Aralarında öğretmen, hemşire ve avukatın da bulunduğu kadınlardan yabancı olanların, şubedeki hukuki sürecin ardından sınırdışı edileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 07:03:04
Güncelleme :19 Eylül 2010 Pazar 10:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?