6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Aksiyon filmi gibi operasyon

İstanbul'da son bir haftada düzenlenen 3 ayrı operasyonda Diyarbakır'dan getirilerek sokak satıcılarına teslim edilmek istenen 379 kilogram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 12 kişiden 9'u tutuklanırken 3'ü de bugün adliyeye sevk edildi. Son operasyonda zanlılar, uyuşturucuyu MOBESE kameraları önünde teslim etmeye kalkınca kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3-7 ve 9 Mayıs 2010 tarihlerinde 3 ayrı uyuşturucu operasyonu gerçekleştirdi. Uzun süreli çalışmaların sonucunda yapılan operasyonlarda yüklü miktarda uyuşturucu maddesi ele geçirdi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 3 Mayıs 2010 günü harekete geçti. Diyarbakır'dan gelen trenle yolculuk yapan bir grup şüpheli Pendik Tren İstasyonu'nda indi. Düzenlenen operasyonda Nurettin A., Serdar Ç., Rıfat A., Mehmet K., Cengiz O., ve bir çocuk gözaltına alındı. Yapılan aramada sokak satıcılarına dağıtılmak üzere getirilmiş olan 13 kilogram esrar ele geçirildi. Zanlıların arasında bulunan Akgül ve Güney Müzik şirketlerinin eski sahibi

şimdi ise Ece Müzik'te çalışan Nurettin A'nın terör amaçlı yardım yataklıktan, uyuşturucu bulundurmaktan kaydı olduğu ortaya çıktı. Serdar Ç'nin uyuşturucu kaçakçılığı suçundan, cinayetten, hırsızlıktan, sahtecilikten arandığı ve benzeri suçlardan kaydı olduğu belirtildi. Rıfat A., ve Mehmet K.'nın da kaçakçılıktan hırsızlığa kadar birçok suçtan kaydı olduğu anlaşıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İkinci operasyon ise 7 Mayıs 2010 günü gerçekleştirildi. 2 ay süren bir projeli çalışmanın ardından Avcılar ve Fatih'te tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonda Kutbettin İ., Mehmet N., ve Burhan Ö., gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramada ise Diyarbakır'dan önce İzmir'e ardından İstanbul'a getirilerek piyasaya sürülmek istenen 9 kilogram esrar ele geçirildi.

Son operasyon 9 Mayıs 2010 günü gerçekleştirildi. Narkotik polisi, 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçti. Diyarbakır'dan gelen bir minibüs İstanbul'da takibe alındı. Minibüs Bayrampaşa'da Otogar yolunda bir otomobilin arkasında durdu. Otomobilden inen kişiler minibüstekilerle konuştuktan sonra araçları değişti. Müşteri olduğu belirlenen zanlılar uyuşturucu madde dolu minibüsle kaçmak isterken polis tarafından durduruldu. Operasyonda otomobil ve minibüste bulunan Gültekin Ç., Mehmet İsa D., ve Aslan A., gözaltına alındı. Minibüste yapılan aramada çuvallar içine saklanmış 357 kilogram esrar bulundu.

Zanlıların uyuşturucu teslimi için seçtiği noktanın MOBESE kameralarının önü olması dikkat çekti. MOBESE kameralarından habersiz olan zanlıların teslimi ve yakalanma anı kameralar tarafından görüntülendi.Emniyette işlemleri tamamlanan 3 zanlı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 14:34:01
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 16:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?