1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Aksu: İstanbul'da polis açığı var

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, yurt genelinde 35 bin, İstanbul'da 12-13 bin polis açığı bulunduğunu söyledi. Öğretim sisteminde yapılan değişikliklerle her yıl 4 bin 500 olan mezun polis sayısının bu yıl 17 bin 500'e çıkacağını kaydeden Aksu, İstanbul'daki karakollarda görevli polis memurlarının saat 15.00'ten sonra saha görevine çıkacaklarını da bildirdi. 

AKP İstanbul Kadın Kolları'nın dün düzenlediği "AKP hesap veriyor" toplantısı öncesinde medya temsilcileriyle bir araya gelen Aksu, İstanbul'un güvenli bir şehir olduğunu söyledi. Bazı semtlere İETT otobüslerinin giremediği haberlerinin anımsatılması üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı arayan Aksu, durumu sordu. Aksu, Cerrah'ın İstanbul'da güvenlik nedeniyle girilemeyen semtler olmadığını söylediğini aktardı.

Sigortaya yeni düzen
Aksu, trafik sıkışıklığının giderilmesine yönelik, kaza sonrası tarafların polis beklenmeden karşılıklı sigorta poliçeleri imzalanarak olay yerinden ayrılmalarına imkân verecek düzenlemeye ilişkin hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Mart 2007 Pazar 12:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?