3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Aksu’yu mayolu çeken muhabire hapis

Posta Gazetesi’nin magazin muhabiri Ahmet Cumalı, ünlü şarkıcı Sezen Aksu’nun mayolu fotoğrafını izinsiz çektiği için bir yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bu ceza ile birlikte kamuya mal olmuş kişi ile medya arasındaki ilişkiler farklı bir boyut kazanmış oldu.

POSTA Gazetesi’nin magazin muhabiri Ahmet Cumalı da, Sezen Aksu’nun mayolu fotoğrafını gizlice çektiği için hapse mahkum edildi. Ahmet Cumalı, Poyraz Koyu’na demirlediği teknesine zum yaparak Sezen Aksu’nun mayolu fotoğraflarını çekti. Sanatçının şikáyeti üzerine özel hayatın gizliliğini ihlalden Ahmet Cumalı’ya beş yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme, bir yıl üç ay hapis cezası verdi. Bu suçu bir daha işlemeyeceği kanaatine varılan Ahmet Cumalı’nın cezası ertelendi.

Bu ceza ile birlikte özel hayatların gizliliği de farklı bir boyut kazanmış oldu. Çünkü, özel hayatın gizliliğinin sınırları farklılıklar gösteriyor. Bu, kişinin özel mülkünde olup olmadığı, bireyin davranışlarının yasal veya ahlaklı olup olmadığı ya da kişinin halka mal olup olmadığı konularına göre değişiyor. Çizginin nerede çekileceği sorusu duruma göre belirleniyor. Sezen Aksu’nun mayolu fotoğrafının çekilip yayınlanması ise Bakırköy 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nce suç kabul edildi. Sezen Aksu, 2006 yaz tatilini İçmeler’deki Poyraz Koyu’na demirlediği teknesinde, köpeği Cano ve birkaç arkadaşıyla birlikte yaptı. Bu sırada magazin muhabirleri sanatçının karadan mayolu fotoğraflarını çekti. Fotoğraflar, birkaç gazetenin yanı sıra Posta Gazetesi’nin 3 Temmuz 2006’de yayınlandı. Bunun üzerine özel hayatına tecavüz edildiğini öne süren Sezen Aksu, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Önceki gün görülen dava karara bağlandı. Mahkeme, sanatçının şikáyetini yerinde gördü. Bir yıl hapse mahkûm edilen Cumalı’nın cezası, suç basın yoluyla işlendiği için bir yıl altı ay hapse çevrildi. Ahmet Cumalı’nın duruşmalardaki iyi hali cezasının üç ay daha inmesini sağladı. Ahmet Cumalı, tekrar suç işlerse bu cezasını da çekecek.

Dünyada farklı tutumlar var

Fransız Temyiz Mahkemesi, Paris’te 1997 yılında geçirdikleri trafik kazasında ölen Prenses Diana ve sevgilisi Dodi El Fayed’in fotoğraflarını çeken üç paparazziyi, ’özel yaşama müdahale’ suçundan bir Euro sembolik para cezasına çarptırdı.

Ünlü oyuncu Nicole Kidman’ın Avustralya’daki evinin dışına dinleme cihazı yerleştiren paparazzi Jamie Fawcett hakkındaki dava düştü.

Balkonunda oturan oyuncu Denise Richards, kendisini görüntülemek isteyen paparazzilere laptop fırlattı. Paparazzilerden birinin fotoğraf makinesi kırıldı. Richards, kırılan makine için paparazziye sekiz bin dolar ödedi.

Sean Penn, Madonna’yla dört yıl süren evliliği süresince bir paparazziye saldırmaktan dolayı 32 gün hapse girdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 08:32:49
Güncelleme :6 Kasım 2008 Perşembe 08:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?