3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

'Alabora' operasyonu: 82 gözaltı

İstanbul'da çok sayıda asayiş olayına ilişkin düzenlenen operasyonlarda 82 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ogün Toprak, Asayiş Şube Müdürlüğünün Gayrettepe'deki yerleşkesinin parkına kurulan çadırda, Şube Müdürü Mustafa Kızılgüneş ile basın açıklaması yaptı.

Toprak, İstanbul'da meydana gelen cinayet, yaralama, gasp, sahtecilik gibi çok sayıda suç unsurlarına yönelik olarak düzenlenen "Alabora" adı verilen operasyonda 82 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Ogün Toprak, şüphelilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, 4085 adet, tarihi eser niteliği taşıyan altın ve gümüş eşya, 20 adet otomobil, 10 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kuru sıkı tabanca, 149 gram esrar, 25 adet araç teybi, 5 adet bilgisayar, 11 adet plazma TV, değişik nitelikte 34 adet elektronik eşya, 42 adet oto hırsızlığı için özel yapılmış anahtar, 47 adet cep telefonu, 815 adet tekstil ürünü ile 777 adet değişik hırsızlık malzemesi ele geçirildiğini kaydetti.

Ele geçirilen, tarihi eser niteliği taşıdığı bildirilen altın ve gümüşler arasında, emekli hekim Kazım Ertürk'ün Kadıköy'deki evinden gasp edilen, Fatih Sultan Mehmet tarafından bastırılan ilk altın para; dünyada sadece 2 adet olduğu belirtilen, Sultan Abdülmecit'in tuğrasını taşıyan broşlardan biri, ağaç üzerine işlenmiş mühür şeklinde Osmanlı tuğrası da olduğu öğrenildi.

Yetkililer, bu tarihi eserleri bulundurma yetkisi olan Ertürk'ün, evinden gasp edilen tüm eşyalarının ele geçirildiğini ifade ettiler.

Ogün Toprak, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün asayişe yönelik olarak son 45 günde düzenlediği uygulamalarda ise 1864 adet şahsa karşı, 2173 adet mala karşı işlenen suçun aydınlatıldığını bildirdi.

Toprak, bu operasyonlarda 15 bin 184 kişinin yakalanarak adli makamlara sevk edildiğini kaydetti.
A.A
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 16:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?