1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Alacak-verecek savaşı: 2 ölü

Ümraniye'de aralarında alacak-verecek meselesi yüzünden eskiye dayalı bir husumet bulunan şahıslar arasında başlayan kavgada silahlar konuştu. Olayda 2 alacaklı olan 2 kişi hayatını kaybederken, olayla doğrudan ilgisinin bulunmadığı belirlenen ve alacaklılardan birinin akrabası olduğu tespit edilen bir şahıs ise yaralandı. Olayın ardından kaçan ve kimliği tespit edilen katil zanlısı ise polis tarafından yakalanmaya çalışılıyor.

Edinilen bilgiye göre olay 05.00 sıralarında Ümraniye Namık Kemal Mahallesi Kavaklıdere Caddesi üzerinde meydana geldi. 34 SYG 70 plakalı araçları ile alacaklarını tahsil etmeye gelen Salahattin G. ve Ahmet B., borçlu Selim Ç. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu silahını çeken Salahattin G., Selim Ç.'yi vurmak istedi. Bu sırada silahı kapan borçlu Selim Ç. ise aralarında olayla doğrudan bağlantısının bulunmadığı Avni K'nın da bulunduğu şahıslar üzerine kurşun yağdırdı. Açılan ateş sonucu B. ve G. olay yerinde hayatını kaybetti. Katil zanlısı Ç. ise kaçtı.

Olayı haber alarak gelen polis ekipleri, cinayet mahallinin etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. B. ve G.'nin yattıkları yere yakın bir yerde kan izine rastlayan polis ekipleri olayda bir kişinin de yaralı olarak uzaklaşmış olduğu ihtimalini değerlendirerek çevre hastanelerde araştırma yaptı. Yapılan araştırmada Avni K.'ın sol kolundan yaralandığını ve kendi imkanlarıyla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiğini belirledi. K'ya yapılan müdahalenin ardından şahsı sorguya alan polis ekipleri, yaralı şahsın ifadeleri doğrultusunda olayı çözdü. Avni K., olayla ilgili olarak polis tarafından gözaltında tutulurken, cinayet zanlısı olduğu iddia edilen Selim Ç'nin yakalanmasına çalışılıyor. Bu arada olayda hayatını kaybeden B. ve G.'in cesetleri ise otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Öte yandan Salahattin G'in kahvehane işlettiği, Ahmet B'nin ise emlakçılık yaptığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2007 Cumartesi 09:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?