4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Albay Doğan 13 gündür tedavide

Ergenekon’da gözaltına alınan emekli Albay Arif Doğan’ın 13 gündür hastanede kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi altında tutulduğu anlaşıldı

Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan 6. dalga operasyonunda gözaltına alınan emekli Albay Arif Doğan’ın, 10 gündür Kartal’daki Koşuyolu Kalp ve Damar Cerrahisi İhtisas Hastanesi’nde kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi altında tutulduğu ortaya çıktı. 

Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde rahatsızlanarak 25 Eylül’de askeri ambulansla hastaneye kaldırılan Doğan, nefes darlığı ve göğüs sıkışması şikâyeti nedeniyle tedaviye alındı.

Sıkı şekilde korunuyor 

65 yaşındaki Doğan’ın acil olarak kaldırıldığı hastanede tedavisi sürüyor. 

Hastanenin D bloğundaki mahkûm koğuşunda yatan Doğan, askerler tarafından sıkı bir şekilde korunuyor ve ziyaretçi kabul edilmiyor. 

Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, Doğan’ın 1995 yılında koroner arter bypass ameliyatı geçirdiği, daha sonra 2 koroner arterine stent takıldığı hatırlatıldı. İnsüline bağlı “Tip 2” diyabet hastalığı olan Doğan’ın, yaklaşık 2 ay önce konjestif kalp yetmezliği nedeniyle Ankara Numune Hastanesi’nde uzun süre yatarak tedavi gördüğü, daha sonra cezaevine gönderildiği ifade edilen açıklamada, “Arif Doğan, 25 Eylül 2008 tarihinde nefes darlığı, göğüste sıkışma hissi nedeniyle Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine başvurmuş, burada koroner yoğun bakıma alınıp tedavisine başlanmış ve 26 Eylül’de de ileri tetkik ve tedavi için hastanemize kabul edilmiştir” denildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 13:40:33
Güncelleme :8 Ekim 2008 Çarşamba 13:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?