30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Albay Dursun Çiçek tutuklandı

Taraf gazetesinde yayınlanan irtica eylem planı belgesinin altında imzası olduğu iddiasıyla hakkında askeri savcılığın yürüttüğü ve kovuşturmaya gerek görmediği Kıdemli Kurmay Albay Dursun Çiçek, sivil savcılıktaki sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Askeri savcılığın soruşturmasının tamamlanmasının ardından Ergenekon Soruşturması'nı yürüten savcılar tarafından adliyeye çağrılan Albay Dursun Çiçek, saat 11.00 sıralarında geldiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde 00.30 sıralarında tutuklanarak, Hasdal Cezaevi'ne gönderildi.

Dursun Çiçek'in yanı sıra Ergenekon Soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan 7'si muazzaf 8 kurmay albay ise serbest bırakıldı. Sabah 08.00 sıralarında adliyeye gelen 8 albaydan 4'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 4'ü ise haklarında yurtdışı çıkış yasağı koyularak nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 4 albay, savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakılan 4 albayla birlikte İstanbul Merkez Komutanlığı'na ait sivil bir minibüsle adliyeden ayrıldı.

İrtica eylem planına ilişkin sorgulanan Kurmay Albay Dursun Çiçek terör örgütü üyeliği iddiasıyla tutuklanırken, diğer albayların ise Poyrazköy'de ele geçirilen çok sayıda silaha ilişkin sorgulandığı öğrenildi. Şüphelilerin savcılıktaki sorgularının ardından saat 19.00 sıralarında adliyeden ayrılan Ergenekon savcılarından Zekeriya Öz'ün Milli Güvenlik Kurulu toplantısının tamamlanmasından kısa bir süre sonra adliyeye tekrar gelmesi dikkat çekti. Saat 21.30 sıralarında adliyeye Mercedes marka zırhlı bir otomobil ile gelen savcı Öz'ün yanında konvoyunun olmadığı görüldü. Albay Dursun Çiçek'in tutuklanmasının ardından 3 saat kaldığı adliyeden saat 00.30 sıralarında ayrıldığı ancak kendi konvoyunun olmaması nedeniyle resmi bir araç kendisine eşlik etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 13:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?