3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Alçakça bir saldırı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Vekili Recai Kutan, Danimarka ve Norveç'te yayımlanan Hz. Muhammed'e (SAV) hakaret içerikli karikatürlerin "insanlık ayıbı" olduğunu belirterek, "Bu alçakça saldırı, İslam'a ve Müslümanlara karşı ilk Haçlı seferinden beri beslenen kin ve nefretin neticesidir. Bu bir insanlık ayıbıdır" dedi.
SP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen "İnanca Saygı, Zalimlere Lanet, Peygambere Sevgi" mitingi, çok sayıda kişinin katılımıyla İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Marşın okunmasının ardından konuşan SP Genel Başkan Vekili Recai Kutan, Hz. Muhammed'e (SAV) karşı bir Danimarka gazetesinde yayımlanan hakaret içerikli karikatürlerin bütün Müslümanları üzdüğünü belirterek, "İngiltere'deki Müslümanlarla Endonezya'daki Müslümanların kalpleri aynı heyecanla çarpıyor. Nefretleri ise aynı hedeflere yöneliyor. Bu alçakça saldırı, İslam'a ve Müslümanlara karşı ilk Haçlı seferinden beri beslenen kin ve nefretin neticesidir. Bu bir insanlık ayıbıdır. Bu çirkin saldırıyı tel'in etmek, Müslümanların hissiyatına tercüman olmak ve bu saldırıyı yapanları, onlarla işbirliğine girenleri iktidarda olmalarına rağmen bu konuyu geçiştirenleri ikaz etmek bizim için bir vecibedir. Bu duyguları milletimizle paylaşmak için miting tertiplemeye karar verdik. Tepkimizi meşru şekilde göstereceğiz ve göstermekte de kararlıyız" dedi.
Peygamber Efendimiz'e (SAV) yönelik saldırıların bir Danimarka gazetesinden geldiğini, bunun ardından Avrupa'daki bazı ülkelerde de bu karikatürlerin yayımlandığını kaydeden Kutan, "Bu densizliğin basın ve ifade özgürlüğü adına desteklenmesi, batıdaki bazı çevrelerin sahip olduğu çarpık zihniyetin bir yansıması olarak ortaya çıktı. Edepsizliğin özgürlüğüyle basın ve ifade özgürlüğü nasıl bağdaştırılabilir? Karikatür olayı ilk görünüşte ferdi bir edepsizliğin ifadesi olsa da batıda hayli taraftarları bulunan sapık bir zihniyetin yansıtılmasıdır. İnanıyoruz ki, batıda insaf sahibi olanlar da bu edepsizce tavırdan rahatsız olmuşlardır. Ehli insaf olan bütün batılıları bu ahlaksızlığa tavır sergilemeye davet ediyoruz" diye konuştu.
Müslümanların her dine saygılı olduğunu ve kimseyi inançlarından dolayı aşağılamayacaklarını dile getiren Kutan, "Karikatür hadisesi bir tarihtir. İslam'a yönelişi engellemeye yönelik şeytani planların uzantısıdır. Müslümanlar, bu oyuna gelmemelidir. Bu şeytani planı akamete uğratmak için birlik ve bütünlük içinde çalışmalıdırlar. Bu iğrenç karikatür olayları, batının dinler arası diyalog, medeniyetler arası yakınlaşma iddialarında samimi olmadıklarını açıkça ortaya koymuştur. Tıpkı demokrasi, insan hakları, düşünce özgürlüğü konusunda da samimi olmayıp çifte standartlı, ikiyüzlü davranmaları gibi. Şimdi 'medeniyetler arası yakınlaşma', 'dinler bahçesi' savunucularına sesleniyoruz; bu gaflet uykusundan ne zaman uyanacaksınız?" ifadelerini kullandı. Kutan, sözlerine şöyle devam etti:
"Bizim için AB sevdasından vazgeçmenin zamanı gelmiştir. AB üyesi olarak Avrupa ile birlikte yaşayamayacağımız her geçen gün daha da belirgin olarak ortaya çıkmaktadır. AB'nin peşine takılıp gitmektense İslam dünyasının başına geçip yeniden doğmak yeni bir dünyanın kurucusu olmak bizim için daha onurlu bir davranış olacaktır."
.
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2006 Pazar 20:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?