1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Alevler iki küçük kardeşi yuttu

Sultanbeyli'de anne ve babaları işte olduğu bir sırada çıkan yangın nedeniyle 2 ve 5 yaşlarında Aslıhan ve Emirhan adlı kardeşler hayatını kaybetti. 

Evde kardeşlerine bakan 16 yaşındaki Kübra ise kapıyı kıran komşuları tarafından kurtarıldı. 

Sultanbeyli Mehmet Akif Mahallesi Kale Caddesi'nde bir binanın ikinci katında yangın çıktı. Kübra (16), Aslıhan (2) ve Emirhan (5) Kaçmazoğlu kardeşlerin evde olduğu sırada çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Sobadan sıçrayan kıvılcımların sebep olduğu yangını fark eden komşular kilitli kapıyı kırarak eve girdi. Yangının ortasında kalan Aslıhan ve Emirhan kardeşler ise hayatlarını kaybetti. Vatandaşlar kafasına yorgan çeken Kübra Kaçmazoğlu'nu alevlerin arasından çıkarmayı başardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale etti. Yangın kontrol altına alınırken, komşular ise gözyaşlarına boğuldu. 

Yangın sırasında 5 kardeşten Muhammed (13) ve Cengiz Kaçmazoğlu'nun olay anında dışarıda olduğu öğrenildi. Yangını fark ederek eve gelen 9 yaşındaki Cengiz, gözyaşları içinde, "Ben dışarıdaydım, dumanlar çıkıyordu. Annem temizlik şirketinde çalışıyor" dedi. 

Bir vatandaş ise, duman çıktığını gördüklerini belirterek "Alttan demir kapıyı kırdık. İçeri girip yukarı çıktık. Kübra panik yapmış yorganı başına geçirmişti. Bizim diğer çocuklardan haberimiz yoktu. Onu dışarı çıkardık. İtfaiye müdahale edip söndürdü" dedi. 
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2007 Perşembe 16:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?