2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Alışverişin yeni adresi İstanbul

Ünlü Fransız Le Figaro gazetesi, "dünyada alışverişin yeni adresi olarak İstanbul'u gösterdi.

Fransa'nın ünlü ve saygın gazetelerinden Le Figaro'da yayınlanan, "İstanbul, modanın yeni adresi" başlıklı yazıda, Nişantaşı ve İstinyePark'taki şık mağazalarla, İstanbul'un Milano, Paris, Londra gibi moda merkezlerinden farksız hale geldiği belirtildi.

Le Figaro, İstanbul'un özellikle moda devlerinin kentte faaliyete geçmesiyle birlikte son yıllarda gösterdiği olağanüstü gelişmeye ve İstinyePark gibi yeni ve modern alışveriş merkezlerine dikkati çekti.

Le Figaro'nun, "İstanbul, modanın yeni adresi" başlıklı yazısı şu ifade ile başlıyor:
"İnanmak için görmek gerekiyor. Ne Paris'teki Montaigne caddesinde, ne Milano'daki Montenapoleone caddesinde, ne de Londra'daki New Bond caddesindesiniz... İstanbul'un Nişantaşı bölgesindesiniz."

Dünya çapındaki markaların mağaza açmak için sıraya girdiğini kaydeden gazeteye göre, "İstanbul Avrupa'nın en sıcak alışveriş adreslerinden biri haline geliyor."
İstinyePark'ta Beymen'in 4700 metre kare alana sahip, 3 katlı, çok büyük ve çok şık bir mağaza açtığını vurgulayan Le Figaro, ayrıca Bottega Veneta, Chloé, Dolce&Gabbana, Etro, Fendi, Jimmy Choo, Paul Smith ve Yves Saint Laurent gibi dev markaların İstanbul'da ilk mağazalarını açmak için İstinyePark'ı tercih ettiklerini belirtiyor. Le Figaro'ya göre, İstinyePark'ın ABD'deki büyük alışveriş merkezlerinin mimarisin andırması da, önde gelen markaların ilgisini artıran bir etken olarak ortaya çıkıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 16:28:09
Güncelleme :17 Aralık 2007 Pazartesi 16:29:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?