7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Alkol, yine ölüm getirdi !

İstanbul Merter’de E–5 Karayolu üzerinde aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı. Kazada Ukrayna uyruklu bir kadın hayatını kaybederken, araçta bulunan Rus uyruklu kadın ile şoför yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saat 07.30 sularında Topkapı’dan hava limanı istikametine seyreden 34 S 2193 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Takla atan araçta bulunan Ukrayna vatandaşı Ceva Kale isimli kadın hayatını kaybederken, şoför Fuat Yazıcı ile araçta bulunan Rus uyruklu Eke Telina Yener adlı kadın ağır yaralandı.

Çarpmanın şiddetiyle araçtan fırlayan şahıslar E–5 Karayolu’nda 5’er metre aralıklarla yer aldı. Polis yaralıların hayatta olup olmadığını uzun süre kontrol etti.

Olay yerine gelen ilkyardım ekipleri, durumları çok ağır olan şahıslardan hangisine müdahale edeceğine uzun süre karar veremedi. Bu sırada yaralılara ilk müdahaleyi tesadüfen olay yerinden geçmekte olan Mehmet Yıldız isimli bir doktor yaptı.

Daha sonra yaralılar ambulanslarla Çapa ve Bakırköy Devlet hastanelerine kaldırıldı. Doktor Yıldız, Ceva Kale’yi hayata döndürmek için uzun süre çaba harcadı; ancak başarılı olamadı. Kaza esnasında E–5 Karayolu bir süre trafiğe kapalı kaldı.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2003 Pazartesi 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 16:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?