1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Alkolik hasta, kadın doktoru bıçakladı

Prof. Dr. Mazhar Osman Bakırköy Ruh Sağlığı Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bir bayan doktor, alkol bağımlısı bir kişi tarafından bıçakla yaralandı.

Hastanenin Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) Polikliniği'ne sabah saatlerinde gelerek alkol tedavisi olmak istediğini söyleyen B.E.'nin, yapılan kontrolde 200 promile yakın alkollü olduğu anlaşıldı. Alkol almadığı bir gün yeniden gelmesi istenen B.E., akşam hastane bahçesinde gördüğü AMATEM Polikliniği'nde görevli bayan doktor M.İ.'yi, kendisini tedavi etmediğini öne sürerek bıçakla yaraladı.

Yüzünden ve elinden yaralanan M.İ., Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nde tedavi altına alındı. B.E. ise olaydan sonra gözaltına alınarak, Ataköy Polis Merkezi'ne götürüldü.


Olayı anlatan M.İ., doktorların daha güvenli bir ortamda hizmet vermesine yönelik çalışmalar yapılmasını istediğini söyledi.
İstanbul İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Bakar, yaralı doktoru tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek, basın mensuplarına olay hakkında bilgi verdi. Bakar, hastaneye bira şişeleriyle gelen ve doktoru yaralayan şahsın sabah yapılan muayenesinde 200 promile yakın alkollü olduğunun anlaşıldığını bildirdi.

Kendisine, AMATEM Polikliniği'nde muayene olmak için alkolsüz gelmesi gerektiğinin ifade edildiğini anlatan Bakar, şunları kaydetti:
“Hastane bahçesinde, elindeki bıçakla meslektaşımıza saldırıda bulunuyor. Doktor hanımın genel durumu iyi. Gereken tıbbi müdahale yapıldı. Kendisi şu anda istirahat ediyor. Kendisine 'geçmiş olsun' diyorum.

Hizmetlerimizin karşılığında böyle bir saldırı olması şeklinde bir cevap almak istemiyoruz. Biz Türkiye'de, Avrupa'nın yarı sayısınca, halkımıza fedakarca hizmet eden hekimlerimize de gereken ilginin gösterilmesini istiyoruz.”

AA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 10:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?