4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Alman uyuşturucu kuryesi gözaltında

Alman uyuşturucu kuryesi, Brezilya'dan temin ettiği 4 kilo kokaini yurda sokmak isterken Atatürk Havalimanı'nda yakalandı. Elleri arkadan kelepçelenen Alman kurye adliyeye sevk edildi.

Atatürk Havalimanı'nda görev yapan Profil Takip Uzmanları Alman kuryeyi ele verdi. Brezilya uçağından indikten sonra şüpheli hareket ve tavırlarıyla dikkat çeken Alman kurye özel narkotik timleri tarafından takibe alındı. X-RAY cihazından geçiş yapana kadar takibi sürdüren ekipler operasyon için harekete geçti.

Şüpheliyi uygun bir alanda durduran narkotik timleri polis olduklarını belirttikten sonra R.S'nin üstünü aradı. Üst aramasında temiz çıkan R.S.'nin valizinde yapılan aramalarda ise 4 kilo kokain maddesi ele geçirildi. K-9 narkotik köpeğinin desteği ile ele geçirilen uyuşturucuların ardından Alman kurye R.S. gözaltına alındı. Kurye ardından sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından dün sabah gerçekleştirilen operasyonda yakalanan Alman kuryenin polisteki sorgusu bugün tamamlandı. Kurye R.S. Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Profil Takip uzmanlarından oluşan narkotik timi İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 4 ay önce kuruldu. Özel tim diye adlandırılan Profil Takip birimi eski ve aynı zamanda son derece tecrübeli narkotikçilerden oluşturuldu. Sayıları 40'ı bulan ekip sayesinde neredeyse iki günde bir uyuşturucu kuryesinin yakalandığı dikkat çekiyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 14:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?