6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Alperenler'den İsrail protestosu

İSRAİL KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE MEŞALELİ EYLEM

İstanbul Alperen Ocakları üyeleri, İsrail'de gözaltında tutulan Türk vatandaşı İzzet Şahin'in serbest bırakılması için İsrail Başkonsolosluğu önünde meşaleli eylem yaptı.

Yaklaşık 150 kişilik grup, Levent'te bulunan İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı.

Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları bulunan grup, "Katil İsrail" sloganları attı. Eylem sırasında polis, konsolosluk çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Basın açıklaması yapan İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Güven Hızarcı, "İHH İnsani Yardım Vakfı üyesi ve Türk vatandaşı İzzet Şahin'in, İsrail'in gayri insani şartlar altında kör bir hücrede tutulmasının ardından 19 gün geçti. Bu insanlık dışı durumu durduramayan İsrail hükümetini nefretle kınıyoruz. İzzet Şahin zanlı değil, düpedüz rehinedir. Bir zamanlar Endülüs'ten kaçan Yahudilere adaleti taşıyan bu gemiler bugün mazluma umut olacaktır. Hükümet ve devlet yetkilileri, duruma derhal müdahale etmeli, İzzet Şahin içinde bulunduğu insanlık dışı şartlardan kurtarılmalıdır" dedi.

Hızarcı'nın açıklamalarının ardından meşale yakıp İsrail aleyhine slogan atan grup, "İzzet Şahin serbest kalmazsa İsrail'i yakarız" diye bağırdı. Grup, eylemin ardından olaysız şekilde dağıldı.

İSRAİL KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE MEŞALELİ EYLEM
İSRAİL KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE MEŞALELİ EYLEM
İSRAİL KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE MEŞALELİ EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 19:10:58
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 19:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?