1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

ALS-MNH Hastalarına destek gecesi

ALS-MNH Derneği'nin, hastalarına destek sağlanması amacıyla düzenlediği geceye, spor ve sanat camiasının ünlü isimleri katıldı.
Crowne Plaza Otel'de düzenlenen geceye, Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Mehmet Atalay, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve yardımcıları, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Şekip Mosturoğlu ve Ünal Uzun, Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, Futbol Federasyonu eski Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Bermek, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, faal ve eski futbolcular ile sanat camiasından birçok isim katıldı. 

Petek Dinçöz, Emrah, Yaşar, Burcu Güneş, Tarık Mengüç ve Hüsnü Şenlendirci'nin sahne aldığı gecede, bu hastalıkla mücadele eden Sedat Balkanlı'nın Fenerbahçe ve Galatasaray, İsmail Gökçek'in de Trabzonspor forması, derneğe gelir sağlamak amacıyla açık arttırmayla satışa sunuldu. 

Hastalıkları sebebiyle konuşma fonksiyonlarını kaybeden Sedat Balkanlı ve İsmail Gökçek, geceyi özel koltuklarından izlerken, bir hayli duygulandıkları gözlendi. Başta Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim olmak üzere, diğer davetliler iki eski futbolcunun yanına giderek onlara moral verdi. 

Sedat Balkanlı ve İsmail Gökçek'le harf cetveli yardımıyla sohbet ettikten sonra oldukça duygulandığı gözlenen Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gürcistan maçı için kampta olmalarına rağmen anlamlı bir gecede bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Arkadaşlarımla birlikte bu anlamlı geceye katkımız olduysa ne mutlu bize. Bundan sonra da her türlü katkımız devam edecek. Çünkü hayat bu; yarın hepimizin ne olacağını Allah bilir. Hepimizin başına her an her şey gelebilir. Bütün yardım edenlere de sonsuz teşekkür ediyorum. Onların yanında olmak, onların isteklerini yerine getirmek bizim için bir borçtur. Onlarla beraber olduğumuz için de son derece mutluyuz. Allah'tan ümit kesilmez, Allah şifa versin. Bu ve buna benzer yardımları elimizden geldiği kadar her zaman hayatımız boyunca hepimiz yapmaya çalışacağız. Kendilerine üzerinde imzalarımız olan milli takım forması hediye ettik. Top ihtiyaçları vardı, onları karşıladık. Türk Milleti'nin bu hasleti çok güzel. Herkesin biraraya gelmesi çok güzel. Burada herkesin duygulandığını gördüm. Ben, Fiorentina'yı çalıştırırken Sedat'ın ve eşinin beni aramadığı bir tane bile maç yoktu. O zamanlar konuşabiliyordu ve her maç öncesi ve sonrasında beni sürekli arıyordu. Şimdi bile işaret tablosuyla bize 'Allah yardımcınız olsun' diyerek Milli Takımımız'a başarılar diledi. Benim onu unutmam mümkün değil. Gurbettesiniz, belki en yakın dedikleriniz zaman zaman aramazken, Sedat ve eşinin aramadığı bir gün hiç olmadı" dedi. 

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da telgraf gönderdiği gecenin sonunda organizasyona katkı sağlayanlara plaketleri verildi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 09:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?