30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Altın oklava için yarıştılar

BAKLAVA USTALARI HÜNERLERİNİ ALTIN OKLAVA BAKLAVA USTALARI YARIŞMASINDA SERGİLEDİ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) ortaklığıyla düzenlenen 6. Geleneksel Altın Oklava Baklava Ustaları Yarışması'nda Osman Yolgösteren birinci oldu.

İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu yarışmada yaptığı konuşmada, baklavanın Türk kültürünün önemli bir unsuru olduğunu ve bugün dünyanın da Türk baklavasını tanımaya başladığını belirtti. Türk baklavasının tanıtılması için herkesin üzerine düşeni yapmasını isteyen Topçu, "Baklavanın Türkiye'nin milli tatlısı olarak uluslararası arenada tanıtılması, bu değerin gelecek nesillere aktarılması için çok önemlidir" dedi. İTO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Demir'in jüri üyesi olduğu yarışmada İTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Develioğlu da organizasyona destek verdi.

Öte yandan BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım da baklavacılık sektörünün son yıllarda önemli bir ilerleme kat ettiğini ifade ederek, "Hemen hemen hiç olmayan ihracatımız bugün 3 milyon dolar seviyesine ulaştı'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Faruk Adıbüyük, Mustafa Kaya, Ramazan Karakuş ve Osman Yolgösteren adlı ustaların yaptıkları baklavalar jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Yarışmada Yolgösteren birinci, Kaya ikinci, Adıbüyük üçüncü, Karakuş ise dördüncü oldu.

BAKLAVA USTALARI HÜNERLERİNİ ALTIN OKLAVA BAKLAVA USTALARI YARIŞMASINDA SERGİLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 15:46:04
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 17:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?