30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ambulans ortalığı karıştırdı

Eyüp'te polisten kaçan ruhsatsız ve plakasız ambulansın sürücüsü trafiği birbirine kattı.

Merter'de polis tarafından yakalanan sürücü, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına saldırdı.
Eyüp'te plakasız bir ambulans gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Verilen adrese giden polis, ambulansa rastlayamadı ancak söz konusu ambulansın yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı. Feshane'de kontrol yapan polislere yakalanan plakasız ambulansın sürücüsü A.Ç., bu kez de polisin "Dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı. Peşine takılan polis otosuna rağmen son sürat kaçmaya çalışan A.Ç., Merter'de yakayı ele verdi. Polis tarafından gözaltına alınan sürücü, yakalanmasının hırsını
kendisini görüntülemek isteyen gazetecilerden çıkarmaya çalıştı. Gazetecilere küfürler yağdıran A.Ç., araçtan çıkarak medya mensuplarına saldırmak istedi. A.Ç. gözaltına alınarak karakola götürülürken, ambulans ise polis tarafından karakola götürüldü.
A.Ç.'nin karakoldaki ifadesinde, yeni aldıkları ambulans için İl Sağlık Müdürlüğü'ne ruhsat başvurusunda bulunduklarını ve şirket işleri için ambulans ile Eyüp'e gittiğini söylediği öğrenildi. Ambulans şirketinin sahibinin yeğeni olduğu öğrenilen A.Ç.'nin daha önce de alkollü araç kullanmak suçundan ehliyetini polise kaptırdığı ve ikinci kez aynı suçtan yakalanmamak için kaçmaya çalıştığı ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 09:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?