4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ameliyatta bağırsaklarını deldiler

BAĞIRSAKLARI TORBAYA DOLDURAN İHMAL

Maltepe'de özel bir hastanede sezaryenle doğum yapan kadın, operasyonda bağırsaklarının delindiğini belirterek yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. İkinci kez ameliyat masasına yatan kadının bağırsakları ameliyatla dışarıya alınarak bir torbaya konuldu. Hayatını bu şekilde idame ettiren kadın, küçük bebeği ve diğer 2 çocuğuna bakamaz hale geldi.

Alınan bilgiye göre; üçüncü çocuğuna hamile olan Gülizar Karadaş (32), doğum sancıları başlayınca eşi Eyüp Karadaş ile birlikte 19 Aralık 2010 günü Maltepe Dragos Şifa Hastanesi'ne gitti. Burada ameliyata alınan Karadaş, Görkem ismini verdiği bir erkek bebek dünyaya getirdi. Ameliyattan 6 saat sonra uyandığında sağ tarafında güçlü bir ağrı hissettiğini belirten Karadaş, doktorların, "Ağrının sebebi gazdır, yürümen lazım" dediğini belirtti. Karadaş, "Taburcu olup eve döndüm fakat ağrılarım dinmedi. Tekrar

doktora gittim. Bana, daha fazla yürümem gerektiğini söylediler. Geceyi hastanede geçirdim. Ertesi geceyi de hastanede geçirmem gerektiği söylendi fakat kendi isteğimle taburcu oldum. Eşim Eyüp Karadaş ile birlikte Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittim" dedi. Burada yapılan kontrolde bağırsaklarında bir sıvı olduğu tespit edilen genç kadın, Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan tahlil ve tetkiklerden sonra Gülizar Karadaş'ın bağırsaklarında hasar

meydana geldiği belirlendi. Bunun üzerine genç kadın 24 Aralık 2010 günü ameliyata alındı. Ameliyat sırasında bağırsakları dışarı çıkartılarak torbaya alınan genç kadına, 6 ay boyunca bu şekilde yaşayacağı ve sonrasında ikinci ameliyatın yapılacağı söylendi.

Bağırsakları torbaya konulmuş halde taburcu olup evine dönen Gülizar Karadaş, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istedi. Karadaş, "Doktorlar, bağırsaklarımda delik, patlak ve yırtıklar olduğunu söylediler. Bağırsaklarımı yıkadılar ve 6 ay süreyle bağırsaklarımın dışarıda duracağını söylediler. Şu anda bağırsaklarım dışarıda, torbada duruyor. 6 ay sonra tekrar ameliyat olacağım ve bağırsaklarım yerine yerleştirilecek. Eğilip kalkamadığım için 45 günlük olan çocuğuma bakamıyorum. Ameliyat olduğum

dönemde de 3 çocuğuma komşularım baktı. Bebeğimi, yeni doğum yapan komşum emzirdi. Evimin işlerini de 13 yaşındaki kızım yapıyor" dedi.

Eşinin, olaydan sonra doğumu gerçekleştiren doktorla konuştuğunu belirten Karadaş, şunları söyledi:

"Eşim gitti, durumu anlattı. Ancak onlar bunu kabul etmediler. Sezaryeni gerçekleştiren doktor, bağırsaklarıma kendimin hasar vermiş olabileceğimi söylemiş. Bağırsak ameliyatını yapan doktor ise, hasarın sezaryen sırasında meydana geldiğini ifade etmiş. Doğumu yaptıran doktorlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Buradan Sağlık Bakanlığı'na sesleniyorum; benim bu halimi gelip, görsünler. Her şey para değil. Benim 3 tane çocuğum var. Bu kimsenin başına gelmesin."

Öte yandan, Gülizar Karadaş'ın doğumunun gerçekleştiği Maltepe Dragos Şifa Hastanesi'nden yapılan açıklamada, "Biz hastayla ilgili gerekli bütün uygulamaları yaptık. Olay şu anda mahkeme aşamasında olduğu için konuyla ilgili bir şey söylemek istemiyoruz" denildi. Karadaş'ın telefonla ulaşılan doktoru Op. Dr. Tahir Tosyalı ise iddiaları reddederek, "Böyle bir şey yok. Hasta bunu kendisi yapmıştır. Kendisi zarar vermiştir" ifadelerini kullandı.

BAĞIRSAKLARI TORBAYA DOLDURAN İHMAL
BAĞIRSAKLARI TORBAYA DOLDURAN İHMAL
BAĞIRSAKLARI TORBAYA DOLDURAN İHMAL
BAĞIRSAKLARI TORBAYA DOLDURAN İHMAL
BAĞIRSAKLARI TORBAYA DOLDURAN İHMAL
BAĞIRSAKLARI TORBAYA DOLDURAN İHMAL
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 11:19:04
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 14:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?