3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Amerikalı şirketlerin ilgisi büyük

Ankara’da yapılması planlanan temalı parka talip çıkmayınca, TOKİ projeyi İstanbul’da yapma kararı aldı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, “Projeye ABD’li şirketler büyük ilgi gösteriyor” dedi

Ankara’da temalı park yapımı için ayrılan Ballıkuyumcu’daki araziye alıcı çıkmayınca, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) projeyi İstanbul’a taşıdı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ABD’de görüştüğü firmaların İstanbul Halkalı’da temalı park yapımı işine büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Bir hafta içinde ihaleye çıkıyoruz” dedi.

Bayraktar, parkın Halkalı’daki eski çöplük alanının bulunduğu 1.5 milyon metrekare alanda kurulmasının planlandığını belirterek, şunları söyledi:
“ABD’deki firmalar büyük ilgi gösterdi. Temalı parkı yaptırmak için üstüne para alacağım. Halkalı’daki bu yer çok kıymetli. Ben Ankara’ya öncelik veriyordum. Ama müşteriler İstanbul’daki projeye daha fazla ilgi gösterdi.”
Halkalı’da 25 bin konut yaptıklarını, konutların iyi paraya satılması için değişik projeler uygulamak gerektiğini belirten Bayraktar, şöyle konuştu:

İhale haftaya

“Orada büyük şehir belediyesi bir proje uygulayacaktı. Ancak arsayı almadan ihale edince mahkemelik oldu. Şimdi biz arsayı aldık, kendi tapulu malımız üzerinde, 1.5 milyon metrekare alanda büyük eğlence merkezi kuracağız. Bir hafta içinde ihaleye çıkacağız.”
Bayraktar, Halkalı bölgesindeki projenin isminin de ‘Atakent’ olarak değiştirildiğini kaydetti.

‘Bedavaya verecek değiliz’

TOKİ Başkanı Bayraktar, Ankara’da temalı park alanı olarak ayrılan Ballıkuyumcu’daki 3.8 milyon metrekarelik arazinin satışı için açılan ihalede alıcı çıkmamasını şöyle değerlendirdi:
“Benim birisiyle anlaşmak gibi bir kaygım da lüksüm de yok. İhaleye çıkacağız, biri gelip alırsa yapar, almazsa yapmaz.

Devletin malını bedavaya kimseye verecek halimiz yok. Onlar, ’Bize arsaları ver, biz arsalara konut yapalım’ diyorlar. Sonra millete, ’Biz burada Disneyland yapacağız, burada konutlar çok kıymetli’ diyelim ve konutları satıp, oradan para kazanalım, Disneyland’ı yapalım’ diyorlar. Bu şartlarda olmaz. Derenin taşıyla derenin kuşunu vurmaya çalışıyorlar.”

Sosyal konut için kredi

ABD’de Dünya Bankası yetkilileriyle görüştüğünü ve 1 milyar dolar kredi sağlanması konusunda anlaşma sağlandığını bildiren Bayraktar, ancak kredinin kullanımı için Hazine garantisi gerektiğini, bu konuda çalışmalar yapıldığını söyledi.

Bayraktar, Dünya Bankasından sağlanacak kredinin kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerinde kullanılacağını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 13:18:56
Güncelleme :14 Ağustos 2008 Perşembe 13:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?